Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У циљу спречавања ширења вируса у Прокупљу појачана дезинфекцију улица

rssBookmark and Share

Прокупље 03.12.2020. Јужна Србија Инфо

У циљу спречавања ширења инфекције Ковид -19 прокупачко Јавно комунално предузеће ЈКП “Хамеум” појачало је активности на чишћењу и одржавању улица, јавних површина и паркова у граду.

У циљу спречавања ширења вируса у Прокупљу појачана дезинфекцију улица

Како је изјавио шеф чистоће и зеленила у том предузећу Мирољуб Красић, свакодневно се уз примену средстава за дезинфекцију одржавају улице, нарочито простор око здравствених установа и школа.

Излазимо у сусрет свим установама, предузећима и појединцима који од нас затраже помоћ приликом дезинфекције простора, било да се ради о приступним саобраћајницама или простора око објеката, казао је Красић.

Како је истакао, екипе ЈКП “Хамеума” редовно и детаљно дезинфикују плато испред Ковид амбуланте прокупачког Дома здравља, посебно део на коме је подигнут монтажни објекат у коме пацијенти чекају на ред за тестирање.

Такође је нагласио да сви грађани којима је потребан натријум – хипохлорит за дезинфекцију просторија и дворишта могу да им се обрате и добиће потребну количину тог течног препарата.

Према Красићевим речима током пандемије корона вируса радници “Хамеума” обављују све редовне послове на одржавању како чистоће града, тако и зелених површина. Тако су завршени сви послови на припреми и садњи јесењих луковица цвећа у парковима, а два пута недељно екипе градског зеленила и чистоће одржавају, чисте и уређују и брдо Хисар, омиљено излетиште Прокупчана.

Према Красићевим речима са првим пролећним данима почеће и обнова и поправка дрвених клупа и осталог поломљеног и оштећеног мобилијара на Хисару.

Коментара: 0


#   Прокупље   улице   дезинфекција   Хамеум ЈКП   Коронавирус
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима