Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U cilju sprečavanja širenja virusa u Prokuplju pojačana dezinfekciju ulica

rssBookmark and Share

Prokuplje 03.12.2020. Južna Srbija Info

U cilju sprečavanja širenja infekcije Kovid -19 prokupačko Javno komunalno preduzeće JKP “Hameum” pojačalo je aktivnosti na čišćenju i održavanju ulica, javnih površina i parkova u gradu.

U cilju sprečavanja širenja virusa u Prokuplju pojačana dezinfekciju ulica

Kako je izjavio šef čistoće i zelenila u tom preduzeću Miroljub Krasić, svakodnevno se uz primenu sredstava za dezinfekciju održavaju ulice, naročito prostor oko zdravstvenih ustanova i škola.

Izlazimo u susret svim ustanovama, preduzećima i pojedincima koji od nas zatraže pomoć prilikom dezinfekcije prostora, bilo da se radi o pristupnim saobraćajnicama ili prostora oko objekata, kazao je Krasić.

Kako je istakao, ekipe JKP “Hameuma” redovno i detaljno dezinfikuju plato ispred Kovid ambulante prokupačkog Doma zdravlja, posebno deo na kome je podignut montažni objekat u kome pacijenti čekaju na red za testiranje.

Takođe je naglasio da svi građani kojima je potreban natrijum – hipohlorit za dezinfekciju prostorija i dvorišta mogu da im se obrate i dobiće potrebnu količinu tog tečnog preparata.

Prema Krasićevim rečima tokom pandemije korona virusa radnici “Hameuma” obavljuju sve redovne poslove na održavanju kako čistoće grada, tako i zelenih površina. Tako su završeni svi poslovi na pripremi i sadnji jesenjih lukovica cveća u parkovima, a dva puta nedeljno ekipe gradskog zelenila i čistoće održavaju, čiste i uređuju i brdo Hisar, omiljeno izletište Prokupčana.

Prema Krasićevim rečima sa prvim prolećnim danima počeće i obnova i popravka drvenih klupa i ostalog polomljenog i oštećenog mobilijara na Hisaru.

Komentara: 0


#   Prokuplje   ulice   dezinfekcija   Hameum JKP   Koronavirus
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima