Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Затварање фризерских и козметичких салона, кладионица - растојање између лица 2 метра

rssBookmark and Share

Ниш 17.03.2020. Јужна Србија Инфо

У складу са Одлуком о проглашењу ванредног стања на територији целе Републике Србије, Градски штаб за ванредне ситуације Града Ниша, на основу оцене и процене тренутне епидемиолошке ситуације у граду Нишу, донео је следеће препоруке и наредбе.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Н А Р Е Д Б У

Да се окупљања у затвореном и на отвореном простору ограничавају тако да дистанца између лица мора бити најмање два метра, као и да на површини од четири квадратна метра не може бити више од једног лица са акцентом да се горе наведена површина односи искључиво на простор који је намењен за госте.

Власници свих ресторана, кафана, кафића, посластичара и башти су у обавези да испред објекта истакну укупан број лица која могу боравити истовремено унутар и ван тог објекта, придржавајући се притом свих мера заштите за спречавање ширења корона вируса.

Ова Наредба ступа на снагу од 18.03.2020. године, и траје до укидања ванредног стања.

 

Обавезује се ЈПУ „Пчелица“ Ниш, да сваком Кол центру у Градској општини обезбеди медицинске сестре или васпитачице како би давали логистику и помоћ у раду Кол центара.
 

                                                     П Р Е П О Р У К У

Да Клинички центар Ниш, обезбеди пет психолога која нису радно ангажована на Клиници за ментално здравље и упути их у Кол центре по Градским општинама ради психолошке подршке људима који су у изолацији.
 

                                                          Н А Р Е Д Б Е

Обавезује се ЈПУ „Пчелица“ Ниш, да своја 4 (четири) комби возила са возачима стави на располагање Студентском центру Ниш,  како би храну свакодневно достављали корисницима народне кухиње.
 

Налаже се Градској управи, Јавним комуналним предузећима и Установама којима је Град оснивач да направе и доставе спискове својих запослених који нису радно ангажовани у својим организацијама како би били на располагању Градском штабу за ванредне ситуације Града Ниша или подршка Кол центрима у Градским општинама.
 

Налаже се Градској управи као и свим Јавним комуналним предузећима и Установама чији је оснивач Град, да сва возила која поседују а нису неопходна за функционисање у самој организацији ставе на располагање Кол центрима у Градским општинама, како би се храна, основне животне намирнице или лекови, достављали лицима старијим од 65 година, особама са инвалитетом или лицима која не могу бити збринута у потпуности или делимично од својих ближих или даљих чланова породице.
Налаже се свим Јавно комуналним предузећима и Установама која су неопходна за функционисање Града, да размотре могућност ангажовања трећих лица.
 

Налаже се Градској организацији „Црвени Крст“ Ниш, да направи спискове са волонтерима и достави Градском штабу за ванредне ситуације и свим Кол центрима у Градским општинама због логистике и помоћи у раду истих.
 

Налаже се свим Скупштинама станара да предузму све неопходне мере на спречавању настанка и ширења инфекције изазване корона вирусом.
 

Налаже се Градској управи као и свим Јавним комуналним предузећима и Установама чији је оснивач Град да склопе уговоре са Институтом за јавно здравље Ниш или осталим специјализованим установама које се баве свим видовима дезинфекције, а у циљу спречавања ширења корона вируса.
 

Налаже се Комуналној инспекцији Градске општине „Црвени Крст“ хитно затварање Ауто пијаце и бувљака који раде суботом и недељом, а који се налазе на њиховој територији.
 

Налаже се затварање свих коцкарница, кладионица, аутомат клубова, фризерских и козметичких салона на територији Града Ниша.
 

Коментара: 0


#   Ниш   Влада Републике Србије   штаб за ванредне ситуације   уредба   Коронавирус
@Vlada_SR @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима