Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Zatvaranje frizerskih i kozmetičkih salona, kladionica - rastojanje između lica 2 metra

rssBookmark and Share

Niš 17.03.2020. Južna Srbija Info

U skladu sa Odlukom o proglašenju vanrednog stanja na teritoriji cele Republike Srbije, Gradski štab za vanredne situacije Grada Niša, na osnovu ocene i procene trenutne epidemiološke situacije u gradu Nišu, doneo je sledeće preporuke i naredbe.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

N A R E D B U

Da se okupljanja u zatvorenom i na otvorenom prostoru ograničavaju tako da distanca između lica mora biti najmanje dva metra, kao i da na površini od četiri kvadratna metra ne može biti više od jednog lica sa akcentom da se gore navedena površina odnosi isključivo na prostor koji je namenjen za goste.

Vlasnici svih restorana, kafana, kafića, poslastičara i bašti su u obavezi da ispred objekta istaknu ukupan broj lica koja mogu boraviti istovremeno unutar i van tog objekta, pridržavajući se pritom svih mera zaštite za sprečavanje širenja korona virusa.

Ova Naredba stupa na snagu od 18.03.2020. godine, i traje do ukidanja vanrednog stanja.

 

Obavezuje se JPU „Pčelica“ Niš, da svakom Kol centru u Gradskoj opštini obezbedi medicinske sestre ili vaspitačice kako bi davali logistiku i pomoć u radu Kol centara.
 

                                                     P R E P O R U K U

Da Klinički centar Niš, obezbedi pet psihologa koja nisu radno angažovana na Klinici za mentalno zdravlje i uputi ih u Kol centre po Gradskim opštinama radi psihološke podrške ljudima koji su u izolaciji.
 

                                                          N A R E D B E

Obavezuje se JPU „Pčelica“ Niš, da svoja 4 (četiri) kombi vozila sa vozačima stavi na raspolaganje Studentskom centru Niš,  kako bi hranu svakodnevno dostavljali korisnicima narodne kuhinje.
 

Nalaže se Gradskoj upravi, Javnim komunalnim preduzećima i Ustanovama kojima je Grad osnivač da naprave i dostave spiskove svojih zaposlenih koji nisu radno angažovani u svojim organizacijama kako bi bili na raspolaganju Gradskom štabu za vanredne situacije Grada Niša ili podrška Kol centrima u Gradskim opštinama.
 

Nalaže se Gradskoj upravi kao i svim Javnim komunalnim preduzećima i Ustanovama čiji je osnivač Grad, da sva vozila koja poseduju a nisu neophodna za funkcionisanje u samoj organizaciji stave na raspolaganje Kol centrima u Gradskim opštinama, kako bi se hrana, osnovne životne namirnice ili lekovi, dostavljali licima starijim od 65 godina, osobama sa invalitetom ili licima koja ne mogu biti zbrinuta u potpunosti ili delimično od svojih bližih ili daljih članova porodice.
Nalaže se svim Javno komunalnim preduzećima i Ustanovama koja su neophodna za funkcionisanje Grada, da razmotre mogućnost angažovanja trećih lica.
 

Nalaže se Gradskoj organizaciji „Crveni Krst“ Niš, da napravi spiskove sa volonterima i dostavi Gradskom štabu za vanredne situacije i svim Kol centrima u Gradskim opštinama zbog logistike i pomoći u radu istih.
 

Nalaže se svim Skupštinama stanara da preduzmu sve neophodne mere na sprečavanju nastanka i širenja infekcije izazvane korona virusom.
 

Nalaže se Gradskoj upravi kao i svim Javnim komunalnim preduzećima i Ustanovama čiji je osnivač Grad da sklope ugovore sa Institutom za javno zdravlje Niš ili ostalim specijalizovanim ustanovama koje se bave svim vidovima dezinfekcije, a u cilju sprečavanja širenja korona virusa.
 

Nalaže se Komunalnoj inspekciji Gradske opštine „Crveni Krst“ hitno zatvaranje Auto pijace i buvljaka koji rade subotom i nedeljom, a koji se nalaze na njihovoj teritoriji.
 

Nalaže se zatvaranje svih kockarnica, kladionica, automat klubova, frizerskih i kozmetičkih salona na teritoriji Grada Niša.
 

Komentara: 0


#   Niš   Vlada Republike Srbije   štab za vanredne situacije   uredba   Koronavirus
@Vlada_SR @


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}