Јужна Србија Инфо
Оглас је истекао или не постоји

Вести југа Србије, политика, туризам, спорт, забава | Јужна Србија Инфо

...

Уређење паркинга и међублоковског простора иза солитера на Булевару др Зорана ЂинђићаПоложени венци на споменик жртвама НАТО бомбардовања у НишуУ међународној акцији „Белведере“ ухапшено 9 особа, међу њима и Нишлија - 170 кила дроге, 10.000 екстазијаПројекат на нишком ДИФ-у: Методологија за инклузивне активности у спорту "INCLUSION RELOADED"Нишка црквена певачка дружина "Бранко" обележила крсну славу ЂурђевданНа данашњи дан пре 25 година Ниш засут касетним бомбама - страдало 16 цивилаВременска прогноза: Променљиво облачно и топло


Данас, на дан који не смемо и не можемо да заборавимо, Ниш је обележио 25. годишњицу од катастрофалног напада НАТО снага који је уздрмао град. Положени су венци на споменик жртвама НАТО бомбардовања, одајући почаст свим невино настрадалим у овом трагичном догађају.
У међународној акцији „Белведере“ припадника МУП Србије, Службе за борбу против организованог криминала УКП, Јавним тужилаштвом за организовани криминал и полицијама Републике Аустрије, Републике Словеније и Републике Чешке, заплењена је велика дроге и ухапшени су припадници криминалне групе који се сумњиче за кријумчарење наркотика на територији наше земље, Црне Горе,…
Град Ниш најављује почетак радова на уређењу паркинга и међублоковског простора у улици Људевита Гаја, иза солитера на Булевару др Зорана Ђинђића. Након више од четири деценије запуштености, овај простор ће добити потпуно ново лице, пружајући становницима и посетиоцима боље услове за паркирање и одмор.
Коалиција „УЈЕДИЊЕНИ – НАДА ЗА НИШ“ предала је у петак листу за одборнике у Скупштини Града Ниша. Коалицију чине Нова Демократска странка Србије, Ниш, мој град, Народна странка, Социјалдемократска странка, Доста је било, Демократска унија Рома и 12 удружења грађана.
Овде можете погледати цене пољопривредних производа на пијацама ЈП "Тржница" у Нишу. Ценовник се односи искључиво на пијачне тезге, не на продавнице и млекаре у оквиру нишких пијаца
Имате пољопривредно газдинство, које желите да унапредите, а не знате како? Дођите на информативну сесију о ИПАРД средствима у уторак, 26. марта у 13 часова у ЕУ инфо кутку Ниш (Вожда карађорђа 5) на којој можете питати све што вас занима.
Посетите мермерно шеталиште преко пута цркве Св. Преображења Господњег од 30. априла до 6. маја 2024. године и уживајте у прелепим бојама и мирисима цвећа. Ова традиционална манифестација, која се одржава од 2008. године, организује се под покровитељством Туристичке организације Сокобања и сваке године бележи велику посећеност.
Факултет спорта и физичког васпитања, Универзитета у Нишу заједно са још 7 партнерских организација из 4 земље спроводи Ерасмус + спорт пројекат "INCLUSION RELOADED".
Галерију „Божа Илић”, до 13. маја, красиће радови ученика основних школа у Прокупљу, који излажу под називом „Заједно померамо границе”. Њих седамнаесторо су на начин на који то најбоље умеју и знају, уз вредан рад и неоспоран таленат, насликали уметничка дела, која се с правом налазе на зидовима прокупачке галерије.
Са доласком пролећа и све топлијег времена, људи све чешће бораве у природи, излажући се већем ризику од убода крпеља. У овом периоду године, крпељи су активнији и присутнији, што повећава могућност сусрета са овим паразитима
Туристичка организација општине Куршумлија у сарадњи са Општином Куршумлија уочи Васкрса, организовала је манифестацију „Васкршња чаролија“. Наши најмлађи су имали прилику да заједно са родитељима, бакама, декама и пријатељима поделе васкршњу радост и чаролију и уживају у разноликим играма и активностима које су биле прилагођене свим узрастима.
Догађај који ће обогатити културну сцену града. Даница Црногорчевић, истакнута уметница и певачица духовне и етно музике, долази у Ниш да одржи свој први солистички концерт у том граду.
Екипа портала "АМ ПРЕС" и "Јужне Србије Инфо" посетила је нишко Позориште лутака баш када се обележава Светски дан позоришта за младе и децу и уочи Светског дана луткарства. Чини се, боље прилике није могло да буде, потврђује и Милица Радуловић директорка те посебно важне нишке установе културе за децу и "оне мало старије".
Палата правде у Нишу је неоспориво један од најзначајнијих архитектонских бисера у Нишу. Њена богата историја датира још из 1910. године, када је подигнута за потребе Српског начелства. Данас је ова импозантна грађевина дом Основног и Вишег суда, као и Основног и Вишег јавног тужилаштва.



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима