Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Како одабрати најлепше и практичне фотеље за дневни боравак?

Bookmark and Share

10.11.2022. Никола Стојановић

Свака квадратура у дому место је које неоспорно одише топлином, нежношћу и заједништвом. Да би кућа или стан имали потребан ниво комфора, удобности и места за опуштање у сваком тренутку, битно је одабрати практичне, али и квалитетне комаде намештаја у које се убрајају и фотеље.

Како одабрати најлепше и практичне фотеље за дневни боравак?

Сигурно је да фотеље треба да буду удобни комади намештаја, који ће пружити простор за релаксацију, одмор и мирно дремање у сатима слободног времена. У дневном боравку најчешће се налазе лежерне гарнитуре, двоседи и троседи, док се уз њих бира обично и фотеља, која може бити рустичног, класичног или модерног стила, дезена и боја.

Димензије које ће обезбедити комфор без граница у дневном боравку

Највећи број особа обожава да се удобно смести у чаролију фотеље, било у сопственом дому или током боравка у гостима. Важан аспект одабира квалитетног и одговарајућег решења подразумева разматрање адекватних димензија.

Наиме, данас су врло атрактивне фотеље које су већих димензија, а истовремено са карактеристичним, дебљим сунђерима за виши степен удобности. У складу са квадратуром дневног боравка бирају се модели са или без механизма расклапања, додатком за ноге у подножју, као и додатком наслона за руке.

Модели који пружају инспиративан дневни боравак у сваком стилу

Најлепше фотеље јесу оне у којима се исписују вишегодишње успомене удобног ужитка, одмора и опуштања без граница. Данас су популарни модели који имају квалитетан сунђер, валовите опруге или жичано језгро са механизмом расклапања. Оне су двоструко практичне: пружају одмор у седећем положају, али и могућност спавања.

Поред тога, једнако су популарне варијанте са додатним подножјем на које се могу удобно подићи ноге, чак и без механизма расклапања. Препорука дизајнера ентеријера јесте обогаћивање комада намештаја јастучићима и ћебетом у зависности од димензија и простора намењеног за седење и лешкарење. Традиционално, модели са опцијама покрета попут њихања на љуљашци, или точкићима деценијама су познати као раскошни комади намештаја за одмор, опуштање, читање омиљених наслова, али и влро комфорни приликом обављања пословних и бројних других активности.

Правила одржавања за максималан угођај коришћења

Сваки комад намештаја у дневном боравку, па тако и фотеље, захтева редовно одржавање адекватним препаратима. Како би ентеријер увек био беспрекорно стилизован, а намештај као нов, важно је приликом одабира појединачних комада обратити пажњу на материјал израде и предност дати најквалитетнијим типовима штофа. Фотеља захтева посвећивање пажње и некада просуте грицкалице, друга храна или напици могу бити веома тешки за чишћење, због чега се подразумева благовремено размишљање о аспектима одржавања пре процеса куповине.

У том погледу, велику предност имају модели са специјалним навлакама које се могу једноставно скинути и опрати ручно или у машини, а затим ефикасно вратити у првобитни положај као да су нове. Овакав намештај дефинитивно предњачи у погледу дизајна и припада самом врху фаворита купаца, јер им враћа осмех на лице и ствара амбијент који увек изгледа као да је тек опремљен из најбољих салона.

Фотеље представљају категорију намештаја која се бира за сваки тип ентеријера, а посебно за дневне боравке и спаваће собе. Како би дневна соба имала увек леп и практичан изглед, важно је да се одаберу модели који су одговарајући у погледу димензија, али и са аспекта удобности, комфора и лакоће одржавања, због чега се захтева посвећеност, пажња и разматрање свих доступних опција приликом разгледања асортимана.

 


#   фотеља   ентеријер   Дневни боравак Сунце
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима