Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kako odabrati najlepše i praktične fotelje za dnevni boravak?

Bookmark and Share

10.11.2022. Nikola Stojanović

Svaka kvadratura u domu mesto je koje neosporno odiše toplinom, nežnošću i zajedništvom. Da bi kuća ili stan imali potreban nivo komfora, udobnosti i mesta za opuštanje u svakom trenutku, bitno je odabrati praktične, ali i kvalitetne komade nameštaja u koje se ubrajaju i fotelje.

Kako odabrati najlepše i praktične fotelje za dnevni boravak?

Sigurno je da fotelje treba da budu udobni komadi nameštaja, koji će pružiti prostor za relaksaciju, odmor i mirno dremanje u satima slobodnog vremena. U dnevnom boravku najčešće se nalaze ležerne garniture, dvosedi i trosedi, dok se uz njih bira obično i fotelja, koja može biti rustičnog, klasičnog ili modernog stila, dezena i boja.

Dimenzije koje će obezbediti komfor bez granica u dnevnom boravku

Najveći broj osoba obožava da se udobno smesti u čaroliju fotelje, bilo u sopstvenom domu ili tokom boravka u gostima. Važan aspekt odabira kvalitetnog i odgovarajućeg rešenja podrazumeva razmatranje adekvatnih dimenzija.

Naime, danas su vrlo atraktivne fotelje koje su većih dimenzija, a istovremeno sa karakterističnim, debljim sunđerima za viši stepen udobnosti. U skladu sa kvadraturom dnevnog boravka biraju se modeli sa ili bez mehanizma rasklapanja, dodatkom za noge u podnožju, kao i dodatkom naslona za ruke.

Modeli koji pružaju inspirativan dnevni boravak u svakom stilu

Najlepše fotelje jesu one u kojima se ispisuju višegodišnje uspomene udobnog užitka, odmora i opuštanja bez granica. Danas su popularni modeli koji imaju kvalitetan sunđer, valovite opruge ili žičano jezgro sa mehanizmom rasklapanja. One su dvostruko praktične: pružaju odmor u sedećem položaju, ali i mogućnost spavanja.

Pored toga, jednako su popularne varijante sa dodatnim podnožjem na koje se mogu udobno podići noge, čak i bez mehanizma rasklapanja. Preporuka dizajnera enterijera jeste obogaćivanje komada nameštaja jastučićima i ćebetom u zavisnosti od dimenzija i prostora namenjenog za sedenje i leškarenje. Tradicionalno, modeli sa opcijama pokreta poput njihanja na ljuljašci, ili točkićima decenijama su poznati kao raskošni komadi nameštaja za odmor, opuštanje, čitanje omiljenih naslova, ali i vlro komforni prilikom obavljanja poslovnih i brojnih drugih aktivnosti.

Pravila održavanja za maksimalan ugođaj korišćenja

Svaki komad nameštaja u dnevnom boravku, pa tako i fotelje, zahteva redovno održavanje adekvatnim preparatima. Kako bi enterijer uvek bio besprekorno stilizovan, a nameštaj kao nov, važno je prilikom odabira pojedinačnih komada obratiti pažnju na materijal izrade i prednost dati najkvalitetnijim tipovima štofa. Fotelja zahteva posvećivanje pažnje i nekada prosute grickalice, druga hrana ili napici mogu biti veoma teški za čišćenje, zbog čega se podrazumeva blagovremeno razmišljanje o aspektima održavanja pre procesa kupovine.

U tom pogledu, veliku prednost imaju modeli sa specijalnim navlakama koje se mogu jednostavno skinuti i oprati ručno ili u mašini, a zatim efikasno vratiti u prvobitni položaj kao da su nove. Ovakav nameštaj definitivno prednjači u pogledu dizajna i pripada samom vrhu favorita kupaca, jer im vraća osmeh na lice i stvara ambijent koji uvek izgleda kao da je tek opremljen iz najboljih salona.

Fotelje predstavljaju kategoriju nameštaja koja se bira za svaki tip enterijera, a posebno za dnevne boravke i spavaće sobe. Kako bi dnevna soba imala uvek lep i praktičan izgled, važno je da se odaberu modeli koji su odgovarajući u pogledu dimenzija, ali i sa aspekta udobnosti, komfora i lakoće održavanja, zbog čega se zahteva posvećenost, pažnja i razmatranje svih dostupnih opcija prilikom razgledanja asortimana.

 

Komentara: 0


#   fotelja   enterijer   Dnevni boravak Sunce
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima