Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Новина из "Кока Коле": Иновација која омогућава ефикасније прикупљање и рециклажу пластике

rssBookmark and Share

Ниш 18.05.2023. Јужна Србија Инфо

Након што је крајем прошле године увео чепове иновативног дизајна на Неxт соковима, Цоца-Цола систем у Србији применио је неодвојиве или причвршћене чепове и на остатак свог портфолија.

Новина из "Кока Коле": Иновација која омогућава ефикасније прикупљање и рециклажу пластике

Неодвојиви чепови осмишљени су са циљем да се омогући ефикасније прикупљање и рециклажа пластике од пића, а сходно законској обавези коју је Европска унија прописала Директивом о једнократној пластици. Овом Директивом произвођачи су обавезани да од 2024. на тржиште пласирају искључиво амбалажу са неодвојивим чеповима, како би се обезбедило да се чепови и боце заједно скупљају и ефикасније рециклирају. 

По отварању, чеп остаје причвршћен за флашу. Чепове не треба покушавати одвојити од флаше, што је истакнуто и на самој амбалажи. Ново решење чепова је у потпуности хигијенско, практично и функционално, а испоштовани су и безбедносни стандарди очувања квалитета и укуса напитака. 

Увођење овог практичног и функционалног решења представља још један корак у оквиру глобалне стратегије одрживог развоја компаније, под називом „Свет без отпада", чији је циљ да Цоца-Цола до 2030. године достигне прикупљање 100 одсто ПЕТ и алуминијумске амбалаже која се прода на тржишту, као и да 50 одсто амбалаже буде направљено од рециклираних материјала. 

Причвршћени чепови помоћи ће у решавању проблема прикупљања и рециклаже амбалажног отпада, јер смо и сами сведоци да се у природи често могу наћи неадекватно одложени чепови флаша од пића. На овај начин, потрошачима се даје прилика да додатно допринесу ефикаснијем сакупљању и рециклажи пластике. 

 


#   Ниш   рециклажа   Кока Кола компанија
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима