Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Novina iz "Koka Kole": Inovacija koja omogućava efikasnije prikupljanje i reciklažu plastike

rssBookmark and Share

Niš 18.05.2023. Južna Srbija Info

Nakon što je krajem prošle godine uveo čepove inovativnog dizajna na Next sokovima, Coca-Cola sistem u Srbiji primenio je neodvojive ili pričvršćene čepove i na ostatak svog portfolija.

Novina iz "Koka Kole": Inovacija koja omogućava efikasnije prikupljanje i reciklažu plastike

Neodvojivi čepovi osmišljeni su sa ciljem da se omogući efikasnije prikupljanje i reciklaža plastike od pića, a shodno zakonskoj obavezi koju je Evropska unija propisala Direktivom o jednokratnoj plastici. Ovom Direktivom proizvođači su obavezani da od 2024. na tržište plasiraju isključivo ambalažu sa neodvojivim čepovima, kako bi se obezbedilo da se čepovi i boce zajedno skupljaju i efikasnije recikliraju. 

Po otvaranju, čep ostaje pričvršćen za flašu. Čepove ne treba pokušavati odvojiti od flaše, što je istaknuto i na samoj ambalaži. Novo rešenje čepova je u potpunosti higijensko, praktično i funkcionalno, a ispoštovani su i bezbednosni standardi očuvanja kvaliteta i ukusa napitaka. 

Uvođenje ovog praktičnog i funkcionalnog rešenja predstavlja još jedan korak u okviru globalne strategije održivog razvoja kompanije, pod nazivom „Svet bez otpada", čiji je cilj da Coca-Cola do 2030. godine dostigne prikupljanje 100 odsto PET i aluminijumske ambalaže koja se proda na tržištu, kao i da 50 odsto ambalaže bude napravljeno od recikliranih materijala. 

Pričvršćeni čepovi pomoći će u rešavanju problema prikupljanja i reciklaže ambalažnog otpada, jer smo i sami svedoci da se u prirodi često mogu naći neadekvatno odloženi čepovi flaša od pića. Na ovaj način, potrošačima se daje prilika da dodatno doprinesu efikasnijem sakupljanju i reciklaži plastike. 

 

Komentara: 0


#   Niš   reciklaža   Koka Kola kompanija
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima