Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Постоје бројни начини да се отарасимо целулита

Bookmark and Share

27.06.2017. Никола Стојановић

Зима је годишње доба када се једе доста калоричне хране, а слабије се креће, што све скупа за последицу код већине има нагомилавање масних наслага и повећање килограма.

вежбање-лето-мршављење
вежбање-лето-мршављење

Зима је годишње доба када се једе доста калоричне хране, а слабије се креће, што све скупа за последицу код већине има нагомилавање масних наслага и повећање килограма.

С пролећем, када скинемо зимску гардеробу, обично нисмо задовољни оним што видимо, кајемо се што смо то себи дозволили, али од незадовољства и кајања нема ништа него нам остаје да се ухватимо у коштац са проблемом и повратимо стару фигуру. Постоје бројни начини да се отарасимо целулита и вишка килограма.

Препарати за мршављење

Никад већа понуда препарата за мршављење није била. У сваком рекламном блоку на телевизији, са новинских страна, на инернету приказују се слике и исповести људи којима је баш тај препарат променио живот. За кратко време - максималан ефекат. Међутим, оно што се рекламира не мора увек ни бити тачно. Није мали број оних који су посегли за овим средствима и горко се покајали. Неки нису остварили жељени циљ, а неки су и нарушили здравље. Треба бити обазрив и куповати само оне препарате који су испитани и проверено безбедни по здравље. 

Здрава исхрана

Здрава избалансирана исхрана је један од најзначајнијих фактора у борби против килограма. У комбинацији са другим начинима за мршављење даје најбоље резултате. Пуно воћа и поврћа, рибе и немасног меса, могу допринети бржем отапању масних наслага.

Физичка активност

Наука каже да и пола сата умерене шетње има благотворно дејство на наше здравље, а када би се на то додала и јача физичка активност у виду вежби, трчања, вожње бицикла, могао би се постићи и одличан ефекат на наш изглед. Упорно и често вежбање доприноси скидању килограма и масних наслага.

Вода 

Хидрирање организма је добро и због здравља, а и због наше спољашњости. Уколико желимо да ослабимо, већа количина воде доприноси избацивању масних наслага и токсина који се ослобађају приликом интензивније физичке активности. 

Остале  методе

Класичне методе мршављења код многих људи имају ефекта, али код неких упркос труду и залагњу не дају очекивани резултат. Килограми нестану, али на појединим регијама се задрже масне наслаге које не могу да се истопе. За овај проблем постоји неколико решења, а једно од њих је кавитација. То је метода којом се уклањају масне ћелије ултразвуком. Ово је неинвазивна терапија која омогућава брзо преобликовање тела. Она не служи за скидање килограма, него за уклањање упорних масних наслага на појединим деловима. Потребно је урадити неколико третмана, у зависности од жеље и потребе пацијента. Одличне резултате даје у комбинацији са нискомасном храном и повећаним уносом воде, што је препоручљиво да би се масноће боље разградиле и избациле из организма.

Још један начин скидања масних наслага је липосукција. Ова метода је инвазивна хируршка и врло озбиљна. Најпопуларнија је естетска интервенција. Овом методом се масне наслаге буквално исисавају из критичних подручја. Опоравак траје и до неколко недеља у зависности од степена интензитета интервенције. Упркос томе што током опоравка пацијенти трпе болове, последњих  година и овај начин обликовања фигуре има све више поклоника.

Спремни за летовање

За било који начин обликовања фигуре да се одлучимо, не треба претеривати и изгубити своју природност, што данас није реткост. Посежући за разним третманима и дијетама заборављамо да је за квалитетан и пријатан одмор најважније да будемо здрави и у друштву људи који нам пријају. 

Коментара: 0


#   дијета   вежбе   лето   мршављење   годишње доба   физичка активност   кавитација   целулит
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима