Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Због чега је у послу битан рекламни материјал

Bookmark and Share

09.12.2021. Никола Стојановић

Брошуре, каталози, флајери - маркетиншки алат без којих се не може замислити готово ниједан посао.

Због чега је у послу битан рекламни материјал

брошуре

На данашњем тржишту на коме је заступљено безброј мањих и већих фирми, није лако завредети пажњу потенцијалних клијената, а чак ни задржати постојеће. Иако се маркетинг данас у великој мери преселио у виртуелни свет, односно у онлајн окружење, штампа брошура, каталога и осталог материјала за рекламирање и информисање незаменљива је и даље.

Нека ваше брошуре штампа професионална штампарија

Свака фирма брошуре штампа да би се на неки начин представила постојећим и потенцијалним клијентима. При том, мора се узети у обзир колико је важна улога дизајна. Данас, када је толико тога доступно, а неисцрпни извори идеја надохват руке, тешко је издвојити се из мора оних који личе једни на друге. Штампа брошуре треба да биде поверена професионалцима, односно оној штампарији која може да понуди перфектан изглед, квалитетне материјале и добру резолуцију. На крају крајева, треба да понуди искуство и савете како да се кроз изглед брошуре представите као јединствени. Најбољи рецепт је да ваша брошура, као и сваки рекламни материјал, буде нешто по чему ћете бити препознатљиви, нешто што ће бити део вашег пословног стила.

Каталог је увек добро имати при руци

Ма колико било уврежено мишљење да свако у сваком тренутку има приступ документима на телефону, ПЦ рачунару или лаптопу, то није увек баш тако. Често се догађа да нам нека информација треба, а да је немамо у онлајн џепу. Узмимо за пример каталоге. За многе је и даље лакше и једноставније потражити одређену ставку у штампаном каталогу него тражити у документу преко свог телефона. Прегледније је, ако ништа друго, а и свака фирма у канцеларији треба да их има при руци, нарочито ако са њима често ради. У каталогу су информације сажете на једном месту, те није потребно да сте за сваку ситницу у контакту са фирмом чији је каталог.

Визит карте као огледало једне успешне фирме, али и појединца

Оно што доста говори о фирми или појединцу који у њој ради јесте једна врста пословна личне карте – витит карта. И даље незаменљива у ситуацијама када се склапају нова пословна познанства и када се шири круг људи са којима сарађујете. Када су визит карте у питању, код њих је нарочито важно да буде ефектна. Због чега је то тако? Најпре зато што визит карта садржи најосновније информације које се тичу контакта (име презиме, назив фирме, број телефона, адреса, имејл...). Самим тим, дизајн треба на неки начин да буде на централном месту како би урадио посао маркетинга. Дакле, упечатљив али ненападан стил који одаје утисак професионалности и успешности. Модеран изглед се подразумева, а у њему доминира оно чувено “мање је више”, односно бољи утисак оставља сведеност, али префињеност по питању фонта и завршне обраде материјала у ком се визит карте израђују. Изузетно су популарне матиране подлоге, које у комбинацији са словима и бројевима који се пресијавају. Такође, добра је опција урадити визит карте у боји која се везује за фирму, односно њен лого. Трикова је доста, а у њима вам и саме штампарије могу много помоћи.


#   предузеће   компанија   рекламе
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима