Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Zbog čega je u poslu bitan reklamni materijal

Bookmark and Share

09.12.2021. Nikola Stojanović

Brošure, katalozi, flajeri - marketinški alat bez kojih se ne može zamisliti gotovo nijedan posao.

Zbog čega je u poslu bitan reklamni materijal

brošure

Na današnjem tržištu na kome je zastupljeno bezbroj manjih i većih firmi, nije lako zavredeti pažnju potencijalnih klijenata, a čak ni zadržati postojeće. Iako se marketing danas u velikoj meri preselio u virtuelni svet, odnosno u onlajn okruženje, štampa brošura, kataloga i ostalog materijala za reklamiranje i informisanje nezamenljiva je i dalje.

Neka vaše brošure štampa profesionalna štamparija

Svaka firma brošure štampa da bi se na neki način predstavila postojećim i potencijalnim klijentima. Pri tom, mora se uzeti u obzir koliko je važna uloga dizajna. Danas, kada je toliko toga dostupno, a neiscrpni izvori ideja nadohvat ruke, teško je izdvojiti se iz mora onih koji liče jedni na druge. Štampa brošure treba da bide poverena profesionalcima, odnosno onoj štampariji koja može da ponudi perfektan izgled, kvalitetne materijale i dobru rezoluciju. Na kraju krajeva, treba da ponudi iskustvo i savete kako da se kroz izgled brošure predstavite kao jedinstveni. Najbolji recept je da vaša brošura, kao i svaki reklamni materijal, bude nešto po čemu ćete biti prepoznatljivi, nešto što će biti deo vašeg poslovnog stila.

Katalog je uvek dobro imati pri ruci

Ma koliko bilo uvreženo mišljenje da svako u svakom trenutku ima pristup dokumentima na telefonu, PC računaru ili laptopu, to nije uvek baš tako. Često se događa da nam neka informacija treba, a da je nemamo u onlajn džepu. Uzmimo za primer kataloge. Za mnoge je i dalje lakše i jednostavnije potražiti određenu stavku u štampanom katalogu nego tražiti u dokumentu preko svog telefona. Preglednije je, ako ništa drugo, a i svaka firma u kancelariji treba da ih ima pri ruci, naročito ako sa njima često radi. U katalogu su informacije sažete na jednom mestu, te nije potrebno da ste za svaku sitnicu u kontaktu sa firmom čiji je katalog.

Vizit karte kao ogledalo jedne uspešne firme, ali i pojedinca

Ono što dosta govori o firmi ili pojedincu koji u njoj radi jeste jedna vrsta poslovna lične karte – vitit karta. I dalje nezamenljiva u situacijama kada se sklapaju nova poslovna poznanstva i kada se širi krug ljudi sa kojima sarađujete. Kada su vizit karte u pitanju, kod njih je naročito važno da bude efektna. Zbog čega je to tako? Najpre zato što vizit karta sadrži najosnovnije informacije koje se tiču kontakta (ime prezime, naziv firme, broj telefona, adresa, imejl...). Samim tim, dizajn treba na neki način da bude na centralnom mestu kako bi uradio posao marketinga. Dakle, upečatljiv ali nenapadan stil koji odaje utisak profesionalnosti i uspešnosti. Moderan izgled se podrazumeva, a u njemu dominira ono čuveno “manje je više”, odnosno bolji utisak ostavlja svedenost, ali prefinjenost po pitanju fonta i završne obrade materijala u kom se vizit karte izrađuju. Izuzetno su popularne matirane podloge, koje u kombinaciji sa slovima i brojevima koji se presijavaju. Takođe, dobra je opcija uraditi vizit karte u boji koja se vezuje za firmu, odnosno njen logo. Trikova je dosta, a u njima vam i same štamparije mogu mnogo pomoći.

Komentara: 0


#   preduzeće   kompanija   reklame
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima