Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Град Ниш доделио стипендије младим талентованим спортистима

rssBookmark and Share

Ниш 13.07.2023. Јужна Србија Инфо

Стипендије Града Ниша за ову годину талентованим нишким спортистима у име градоначелнице Ниша Драгане Сотировски уручила је испред Градске куће помоћница градоначелнице Владислава Ивковић. Услове за стипендију испунио је 61 кандидат, од 67 пријављених.

Град Ниш доделио стипендије младим талентованим спортистима

Матија Тончић из теквондо клуба „Астерикс“ рекао је да му стипендија много значи као подстек за даљи рад, али и што ће добијеним новцем моћи да себи обезбеди бољу такмичарску опрему. За Наду Кривачевић из кик-бокс клуба „Ниш“ подршка града је најбоља мотивација да настави да тренира и постиже добре резултате и потврда да су њени труд и рад видљиви, док Алекса Јовановић из теквондо клуба „Арес“ каже да ће захваљујући стипендији моћи да борави у бољим спортским камповима.

Помоћница Ивковић поручила је да је Град Ниш једна од првих локалних самоуправа у земљи која је почела пре више од 10 година да награђује младе талентоване спортисте како би их подстакла да се усавршавају. Својим спортским успесима на најбољи начин промовишете Ниш у земљи и свету и као локална самоуправа наставићемо да вам дајемо подршку како бисте бележили што боље резултате, казала је Ивковић.

Износ месечне стипендије је 6.800 динара или укупно за целу годину 81.600 динара, зашта је из градског буџета опредељено 5 милиона динара.


#   Ниш   стипендије   спортисти   Владислава Ивковић   млади талети
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима