Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Grad Niš dodelio stipendije mladim talentovanim sportistima

rssBookmark and Share

Niš 13.07.2023. Južna Srbija Info

Stipendije Grada Niša za ovu godinu talentovanim niškim sportistima u ime gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski uručila je ispred Gradske kuće pomoćnica gradonačelnice Vladislava Ivković. Uslove za stipendiju ispunio je 61 kandidat, od 67 prijavljenih.

Grad Niš dodelio stipendije mladim talentovanim sportistima

Matija Tončić iz tekvondo kluba „Asteriks“ rekao je da mu stipendija mnogo znači kao podstek za dalji rad, ali i što će dobijenim novcem moći da sebi obezbedi bolju takmičarsku opremu. Za Nadu Krivačević iz kik-boks kluba „Niš“ podrška grada je najbolja motivacija da nastavi da trenira i postiže dobre rezultate i potvrda da su njeni trud i rad vidljivi, dok Aleksa Jovanović iz tekvondo kluba „Ares“ kaže da će zahvaljujući stipendiji moći da boravi u boljim sportskim kampovima.

Pomoćnica Ivković poručila je da je Grad Niš jedna od prvih lokalnih samouprava u zemlji koja je počela pre više od 10 godina da nagrađuje mlade talentovane sportiste kako bi ih podstakla da se usavršavaju. Svojim sportskim uspesima na najbolji način promovišete Niš u zemlji i svetu i kao lokalna samouprava nastavićemo da vam dajemo podršku kako biste beležili što bolje rezultate, kazala je Ivković.

Iznos mesečne stipendije je 6.800 dinara ili ukupno za celu godinu 81.600 dinara, zašta je iz gradskog budžeta opredeljeno 5 miliona dinara.


#   Niš   stipendije   sportisti   Vladislava Ivković   mladi taleti
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima