Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Окрњени Раднички поделио бодове са безидејном Звездом - Црвена звезда - Раднички 1:1 (0:1)

rssBookmark and Share

Београд 31.07.2015. Јужна Србија Инфо, Спортска централа, Блиц

Раднички водио од 36. минута голом Росића, који је у 60. минуту искључен. Изједначио Јовић у 88, а Катаи потом није искористио пенал.

Фото Александар Димитријевић
Фото Александар Димитријевић

Фудбалери нишког Радничког се нису шалили када су рекли да су у потпуности спремни за мегдан са Црвеном Звездом. Росић искористио прилику и савладао најбољег појединца у екипи Звезде, голмана Рајковића. Ни пенал, ни играч више нису помогли црвено-белима да у трећем колу Суперлиге направе преокрет.

Црвена звезда - Раднички 1:1 (0:1)
Јовић 88' - Росић 36'

Црвена звезда: Рајковић, Петковић, Јовановић, Мбођ, Ибањез, Ковачевић, Веред (54' Ристић), Савићевић (54' Грујић), Паркер (75' Матос), Катаи, Јовић

Раднички: Ал.Јовановић, Петровић, Р.Булатовић (27' Росић), Лакић-Пешић, Д.Булатовић, Богдановић, Б.Ђорђевић, Марјановић, Ђуричковић, А.Јовановић (75' Игњатијевић), Трифуновић (81' В.Ђорђевић)

Гледалаца: око 20.000
Судија: Бојан Николић

Лазар Росић

Храбром игром, играчи Радничког у потпуности су надиграли противника у првом полувремену.

Росић и Ђурићковић су доминирали у нападу што је резултирало поготком, али и веома добрим приликама да се вођство повећа.

Раднички се није искључиво бранио јер за тим није било ни потребе. Можда су Ншлије са превише респекта ушле у дуел, ал дочекале су своју шансу и искористиле. После корнера који је извео Ђуричковић, један од многих који су морали да напусте Црвену звезду без указане прилике, највиши у скоку је био Росић који је десетак минута раније ушао у игру и матирао Рајковића који је често морао да бесни на своје саиграче.

Управо је млади чувар мреже био најзаслужнији што су гости на полувремену имали само гол предности пошто је у надокнад времена крајњим напором успео да заустави лоб Трифуновића. На крају, домаћи су заслужено испраћени на одмор уз салве звиждука са трибина лепо попуњеног стадиона на који је улаз био бесплатан.

Ни у наставку сусрета се слика није променила. Јалови и врло безглави покушаји домаћих нису представљали проблем за госте, али су у 60. минуту испали наивни. Наиме, стрелац водећег гола Росић је глупо добио други жути картон насевши на провокацију после које је дошло до чарки, али се све релативно брзо завршило након што је судија искључио и појединце из стручних штабова оба тима. 

Звезда је тако у последњих пола сата ушла са играчем више, али са и поприличном дозом нервозе. Ибањез је неколико минута касније  из слободног ударца погодио стативу. Након тога практично ништа нису показали црвено-бели.

У тим тренуцима најбољи појединац је био голман нишлија Јовановић.

До самог краја су црвено-бели нападали, прилично безидејно, али су у 88. минуту дошли до изједначења - Ристић је убацио лопту у казнени простор, Мбођ је главом асистирао до Луке Јовића који ју је са метар угурао у мрежу за 1:1. Ова ситуација ће сигурно бити предмет расправе јер су играчи Звезде били на линији офсајда, а није искључено да је и Јовић био у недозвољеној позицији приликом упућивања лопте.

У последњем минуту досуђен је пенал за црвено-беле. Бруно Матос је пао у казненом простору после, рекло би се, несрећног старта Бојана Ђорђевића, па је судија брже-боље показао на белу тачку, рекли би смо престрого. Лопту је наместио Катаи, али је Јовановић прочитао његову намеру и одбранио. Чак седам минута надокнаде времена ипак је било недовољно домаћима да некако угурају лопту и гол, па је Раднички више него заслужено освојио бод.

Обрукали су се црвено-бели, звиждуци су парали "Маракану", орило се: "Управа напоље" започето са "Севера" од најватренијих присталица, а навијачи са западне и источне трибине су одлазили и пре краја.

Тренер Радничког Раставац је, у изјави за "Арена спорт", рекао да је задовољан оваквим резултатом: "Честитам својим играчима шта су све преживели на овој утакмици, али с обзиром на околности бод је добар резултат."

 


#   Београд   фудбал   навијачи   Раднички ФК   Црвена Звезда ФК   Ана Ђорђевић   Милан Раставац   Лазар Росић   Црвена Звезда   Бојан Николић
@NisRadnicki @crvenazvezdafk @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима