Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Okrnjeni Radnički podelio bodove sa bezidejnom Zvezdom - Crvena zvezda - Radnički 1:1 (0:1)

rssBookmark and Share

Beograd 31.07.2015. Južna Srbija Info, Sportska centrala, Blic

Radnički vodio od 36. minuta golom Rosića, koji je u 60. minutu isključen. Izjednačio Jović u 88, a Katai potom nije iskoristio penal.

Foto Aleksandar Dimitrijević
Foto Aleksandar Dimitrijević

Fudbaleri niškog Radničkog se nisu šalili kada su rekli da su u potpunosti spremni za megdan sa Crvenom Zvezdom. Rosić iskoristio priliku i savladao najboljeg pojedinca u ekipi Zvezde, golmana Rajkovića. Ni penal, ni igrač više nisu pomogli crveno-belima da u trećem kolu Superlige naprave preokret.

Crvena zvezda - Radnički 1:1 (0:1)
Jović 88' - Rosić 36'

Crvena zvezda: Rajković, Petković, Jovanović, Mbođ, Ibanjez, Kovačević, Vered (54' Ristić), Savićević (54' Grujić), Parker (75' Matos), Katai, Jović

Radnički: Al.Jovanović, Petrović, R.Bulatović (27' Rosić), Lakić-Pešić, D.Bulatović, Bogdanović, B.Đorđević, Marjanović, Đuričković, A.Jovanović (75' Ignjatijević), Trifunović (81' V.Đorđević)

Gledalaca: oko 20.000
Sudija: Bojan Nikolić

Lazar Rosić

Hrabrom igrom, igrači Radničkog u potpunosti su nadigrali protivnika u prvom poluvremenu.

Rosić i Đurićković su dominirali u napadu što je rezultiralo pogotkom, ali i veoma dobrim prilikama da se vođstvo poveća.

Radnički se nije isključivo branio jer za tim nije bilo ni potrebe. Možda su Nšlije sa previše respekta ušle u duel, al dočekale su svoju šansu i iskoristile. Posle kornera koji je izveo Đuričković, jedan od mnogih koji su morali da napuste Crvenu zvezdu bez ukazane prilike, najviši u skoku je bio Rosić koji je desetak minuta ranije ušao u igru i matirao Rajkovića koji je često morao da besni na svoje saigrače.

Upravo je mladi čuvar mreže bio najzaslužniji što su gosti na poluvremenu imali samo gol prednosti pošto je u nadoknad vremena krajnjim naporom uspeo da zaustavi lob Trifunovića. Na kraju, domaći su zasluženo ispraćeni na odmor uz salve zvižduka sa tribina lepo popunjenog stadiona na koji je ulaz bio besplatan.

Ni u nastavku susreta se slika nije promenila. Jalovi i vrlo bezglavi pokušaji domaćih nisu predstavljali problem za goste, ali su u 60. minutu ispali naivni. Naime, strelac vodećeg gola Rosić je glupo dobio drugi žuti karton nasevši na provokaciju posle koje je došlo do čarki, ali se sve relativno brzo završilo nakon što je sudija isključio i pojedince iz stručnih štabova oba tima. 

Zvezda je tako u poslednjih pola sata ušla sa igračem više, ali sa i popriličnom dozom nervoze. Ibanjez je nekoliko minuta kasnije  iz slobodnog udarca pogodio stativu. Nakon toga praktično ništa nisu pokazali crveno-beli.

U tim trenucima najbolji pojedinac je bio golman nišlija Jovanović.

Do samog kraja su crveno-beli napadali, prilično bezidejno, ali su u 88. minutu došli do izjednačenja - Ristić je ubacio loptu u kazneni prostor, Mbođ je glavom asistirao do Luke Jovića koji ju je sa metar ugurao u mrežu za 1:1. Ova situacija će sigurno biti predmet rasprave jer su igrači Zvezde bili na liniji ofsajda, a nije isključeno da je i Jović bio u nedozvoljenoj poziciji prilikom upućivanja lopte.

U poslednjem minutu dosuđen je penal za crveno-bele. Bruno Matos je pao u kaznenom prostoru posle, reklo bi se, nesrećnog starta Bojana Đorđevića, pa je sudija brže-bolje pokazao na belu tačku, rekli bi smo prestrogo. Loptu je namestio Katai, ali je Jovanović pročitao njegovu nameru i odbranio. Čak sedam minuta nadoknade vremena ipak je bilo nedovoljno domaćima da nekako uguraju loptu i gol, pa je Radnički više nego zasluženo osvojio bod.

Obrukali su se crveno-beli, zvižduci su parali "Marakanu", orilo se: "Uprava napolje" započeto sa "Severa" od najvatrenijih pristalica, a navijači sa zapadne i istočne tribine su odlazili i pre kraja.

Trener Radničkog Rastavac je, u izjavi za "Arena sport", rekao da je zadovoljan ovakvim rezultatom: "Čestitam svojim igračima šta su sve preživeli na ovoj utakmici, ali s obzirom na okolnosti bod je dobar rezultat."

 


#   Beograd   fudbal   navijači   Radnički FK   Crvena Zvezda FK   Ana Đorđević   Milan Rastavac   Lazar Rosić   Crvena Zvezda   Bojan Nikolić
@NisRadnicki @crvenazvezdafk @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima