Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Čvrst Radnički "otkinuo" bodove agresivnom Partizanu

rssBookmark and Share

Niš 20.09.2015. Mondo, Južna Srbija Info, Radnički FK

Aktuelni šampion Partizan i niški Radnički večeras su u Beogradu podelilu bodove.

Foto B92
Foto B92

"Parni valjak" i "Real sa Nišave" sastali su se pred oko 3.000 navijača u poslednjoj utakmici 10. kola Superlige, ujedno jedine ostavljene za ovu nedelju, 20. septembra. Podelili su bodove. Mada, ako pitate navijače Partizana - šampion je izgubio dva, zbog čega je veče završeno povicima: "Uprava, napolje" i "Kizo, odlazi".

Partizan – Radnički 0:0!

Borbene, disciplinovane i srčane Nišlije vratile su ovog leta dva boda iz Beograda, praktično smenivši pola rukovodstva Crvene zvezde posle avgustovskih 1:1 u Ljutice Bogdana, a sada ostavivši i Humsku u ođecima nezadovoljstva navijača.

Milan Rastavac, malo i nedovoljno hvaljeni šef struke Nišlija, u 2015. godini nije pobedio, ali nije ni izgubio od "večitih" – 0:0, 0:0, 1:1, 0:0.

Ovo je bio prvi remi Partizana u devet utakmica u šampionatu, uz čak tri poraza, a već šesti nerešeni ishod na mečevima "meraklija". Trebalo bi proveriti taj podatak, ali svi su izgledi da prisustvujemo najgorem startu šampionata crno-belih od raspada Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije.

U Evropi tri boda iz jedne utakmice! U Srbiji bod iz dve utakmice!

Takav je učinak fudbalera Partizana u prethodnih osam dana, u mečevima sa Crvenom zvezdom, AZ Alkmarom i Radničkim iz Niša.

Epilog? Pad na deset bodova zaostatka za najvećim rivalom i zebnja pred meč sa Radom u sredu, u kojem će tim Zorana Milinkovića nadoknaditi meč manje koji ima u odnosu na lidera.

"Remi je neuspeh za Partizan i zato je razumljivo da su navijači nezadovoljni", osvrnuo se kratko Milinković posle meča pred kamerom TV Arena Sport.

Na pitanje šta je to nedostajalo u igri crno-belih ove nedelje uveče, rekao je:

"Nedostajao je gol za bolji utisak i tri boda, ali moramo da nastavimo dalje".

Vodeća Crvena zvezda trenutno ima deset bodova više od aktuelnog šampiona, ali i utakmicu više.

"Zvezda ima lepu prednost, ali ima još mnogo da se igra i šansa i dalje postoji", istakao je Milinković.

Njegov kolega Milan Rastavac uspeo je drugi put uzastopno da spremi igrače Radničkog da odole Partizanu u Beogradu. I prošle sezone rezultat je bio 0:0.

"Mislim da je Radnički odigrao jednu dobru, mušku utakmicu. Bilo je šansi i na jednoj i na drugoj strani. Zadovoljan sam osvojenim bodom", rekao je Rastavac posle meča.

Nišlijama je ovo bio četvrti remi u nizu i trenutno su sedmi na tabeli.

"Naš cilj je plasman u plej-of", priželjkuje trener Radničkog.


FK PARTIZAN : FK RADNIČKI NIŠ 0:0 (0:0)

Stadion JNA, oko 2500 gledalaca

Malo više odlučnosti u napadu, ali i malo sportske sreće na našoj strani, je nedostajalo da se naši momci sa JNA vrati i sa više od jednog boda.

Odlična igra u odbrani i sigurnost na golu Ace Jovanovića su bile nepremostiva prepreka za letargični napad Partizana.

Šanse Ašćerića, Apostolovića u prvom i šutevi Bogdanovića i Darka Bulatovića i Zemljanuhina u drugom poluvremenu su mogli da daju sasvim drugačiji tok utakmici, da su uz malo sreće rezultirale pogodkom.

Ko zna kako bi se završila akcija u kojoj je Blažić krenuo sam ka golu Živkovića, a sudija svirao ofsajd, naravno Blažić je bio u dozvoljenoj poziciji.

Veliki, ipak, bod sa JNA je dobra uvertira pred meč sa Jagodinom, koji će se odigrati na "Čairu" u sledećem kolu. Dobar poziv za navijače da podržimo naše momke i osvojimo tri boda.


#   Niš   Beograd   fudbal   navijači   Radnički FK   Partizan KK   Milan Rastavac   TV Arena   Crvena Zvezda
@NisRadnicki @PartizanBC @arenasport_tv @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima