Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Чврст Раднички "откинуо" бодове агресивном Партизану

rssBookmark and Share

Ниш 20.09.2015. Мондо, Јужна Србија Инфо, Раднички ФК

Актуелни шампион Партизан и нишки Раднички вечерас су у Београду поделилу бодове.

Фото Б92
Фото Б92

"Парни ваљак" и "Реал са Нишаве" састали су се пред око 3.000 навијача у последњој утакмици 10. кола Суперлиге, уједно једине остављене за ову недељу, 20. септембра. Поделили су бодове. Мада, ако питате навијаче Партизана - шампион је изгубио два, због чега је вече завршено повицима: "Управа, напоље" и "Кизо, одлази".

Партизан – Раднички 0:0!

Борбене, дисциплиноване и срчане Нишлије вратиле су овог лета два бода из Београда, практично сменивши пола руководства Црвене звезде после августовских 1:1 у Љутице Богдана, а сада оставивши и Хумску у ођецима незадовољства навијача.

Милан Раставац, мало и недовољно хваљени шеф струке Нишлија, у 2015. години није победио, али није ни изгубио од "вечитих" – 0:0, 0:0, 1:1, 0:0.

Ово је био први реми Партизана у девет утакмица у шампионату, уз чак три пораза, а већ шести нерешени исход на мечевима "мераклија". Требало би проверити тај податак, али сви су изгледи да присуствујемо најгорем старту шампионата црно-белих од распада Социјалистичке Федеративне Републике Југославије.

У Европи три бода из једне утакмице! У Србији бод из две утакмице!

Такав је учинак фудбалера Партизана у претходних осам дана, у мечевима са Црвеном звездом, АЗ Алкмаром и Радничким из Ниша.

Епилог? Пад на десет бодова заостатка за највећим ривалом и зебња пред меч са Радом у среду, у којем ће тим Зорана Милинковића надокнадити меч мање који има у односу на лидера.

"Реми је неуспех за Партизан и зато је разумљиво да су навијачи незадовољни", осврнуо се кратко Милинковић после меча пред камером ТВ Арена Спорт.

На питање шта је то недостајало у игри црно-белих ове недеље увече, рекао је:

"Недостајао је гол за бољи утисак и три бода, али морамо да наставимо даље".

Водећа Црвена звезда тренутно има десет бодова више од актуелног шампиона, али и утакмицу више.

"Звезда има лепу предност, али има још много да се игра и шанса и даље постоји", истакао је Милинковић.

Његов колега Милан Раставац успео је други пут узастопно да спреми играче Радничког да одоле Партизану у Београду. И прошле сезоне резултат је био 0:0.

"Мислим да је Раднички одиграо једну добру, мушку утакмицу. Било је шанси и на једној и на другој страни. Задовољан сам освојеним бодом", рекао је Раставац после меча.

Нишлијама је ово био четврти реми у низу и тренутно су седми на табели.

"Наш циљ је пласман у плеј-оф", прижељкује тренер Радничког.


ФК ПАРТИЗАН : ФК РАДНИЧКИ НИШ 0:0 (0:0)

Стадион ЈНА, око 2500 гледалаца

Мало више одлучности у нападу, али и мало спортске среће на нашој страни, је недостајало да се наши момци са ЈНА врати и са више од једног бода.

Одлична игра у одбрани и сигурност на голу Аце Јовановића су биле непремостива препрека за летаргични напад Партизана.

Шансе Ашћерића, Апостоловића у првом и шутеви Богдановића и Дарка Булатовића и Земљанухина у другом полувремену су могли да дају сасвим другачији ток утакмици, да су уз мало среће резултирале погодком.

Ко зна како би се завршила акција у којој је Блажић кренуо сам ка голу Живковића, а судија свирао офсајд, наравно Блажић је био у дозвољеној позицији.

Велики, ипак, бод са ЈНА је добра увертира пред меч са Јагодином, који ће се одиграти на "Чаиру" у следећем колу. Добар позив за навијаче да подржимо наше момке и освојимо три бода.


#   Ниш   Београд   фудбал   навијачи   Раднички ФК   Партизан КК   Милан Раставац   ТВ Арена   Црвена Звезда
@NisRadnicki @PartizanBC @arenasport_tv @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима