Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Раднички у дербију дочекује Партизан

rssBookmark and Share

Ниш 30.09.2018. Јужна Србија Инфо

Дерби десетог кола фудбалске Суперлиге Србије игра се у Нишу, у недељу од 19 часова. Раднички ће на стадиону Чаир дочекати Партизан, у директној борби за друго место на табели. Два тима се налазе на деоби друге позиције са по 20 освојених бодова, а Раднички је тренутно у предности због боље гол-разлике.

Раднички у дербију дочекује Партизан

Нишки тим овај меч дочекује у сјајном расположењу. У првенству је остварио најбољи старт сезоне у историји клуба, док је у Купу Србије изборио пласман у осмину финала, убедљивим тријумфом против Бежаније (4:1).

Сусрет против Партизана је на редовној конференцији за медије најавио крилни нападач Радничког Петар Грбић, који је раније током каријере успешно носио дрес црно-белих из Београда.

-Ово је свакако апсолутни дерби кола у Суперлиги Србије, јер ће се састати екипе које имају идентичан скор у првих девет и имају највише могуће амбиције у наставку сезоне. Очекује нас тежак и захтеван меч против јаког противника, али ми смо свесни наших квалитета и чињенице да играмо код куће, тако да смо спремни да одиграмо најбоље што можемо и оправдамо тренутну позицију на табели. О Партизану не бих пуно трошио речи, пошто сви знамо да је то један од два највећа клуба у Србији. Иза њих је једна врхунска утакмица против Црвене звезде, добро смо могли да видимо све њихове врлине и знамо колико је тежак изазов пред нама. Ипак, ја верујем у Раднички, играмо све боље и боље како сезона одмиче и очекујем да и у недељу наставимо низ позитивних резултата- рекао је Грбић, а онда још подробније изанализирао игру Партизана.

-Од када их је преузео тренер Зоран Мирковић доста су напредовали као тим. Агресивни су, дисциплиновани, сваки играч зна шта треба да ради на терену, што се најбоље видело у дуелу са Црвеном звездом. Имају и појединце који одскачу, као што је Марко Јанковић, који је по мени најбољи фудбалер наше лиге. Али и поред свих њиховим квалитета, ја сматрам да ћемо се ми доста питати у недељу. Шеф Ненад Лалатовић их је одлично анализирао, предочио нам је како треба да се поставимо на терену, а ми апсолутно имамо снаге и знања да све то спроведемо у делу и освојимо три бода пред нашом публиком- казао је Петар Грбић, који је на крају похвално говорио о атмосфери у Радничком.

-Сјајно функционишемо као екипа, требало је мало времена да се све коцкице склопе јер је на почетку сезоне било пуно новајлија, а могу да кажем да ми је сада много жао што у двомечу са Макабијем у квалификацијама за Лигу Европе нисмо били овако уиграни, пошто сам убеђен да би крајњи исход био другачији. У налету смо, играмо одлично, оборили смо клупски рекорд и мислим да ова екипа може још боље од овога. Позивам нишку публику да нас подржи у недељу, да на њиховим крилима савладамо Партизан и наставимо нашу успешну серију- завршио је Грбић.

Шеф стручног штаба Радничког Ненад Лалатовић због повреде неће моћи да рачуна на голмана Младена Живковића, док су сви остали фудбалери спремни да играју.

Главни судија овог сусрета биће Милорад Мажић, а карте се могу купити на билетарници хале Чаир и источној трибини стадиона Чаир по следећим ценама: 600 динара за источну и западну трибину, 300 динара за јужну и 400 динара за северну. За место у ложи потребно је издвојити 1.500 динара.


#   Ниш   фудбал   Раднички ФК   Партизан ФК   Ненад Лалатовић   Марко Јанковић   шеф стручног штаба
@NisRadnicki @FKPartizanBG @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима