Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Успешан викенд за КБС Наисус

rssBookmark and Share

Ниш 19.06.2014. КБС Наисус

Веома успешан викенд за КБС Наисус, који се са два такмичења вратио са три златних и једним сребрним одличјем.

Успешан викенд за КБС Наисус

Наиме, након успешно спроведене хуманитарне акције "ПОМОЗИ И ТИ", КБС Наисус је сезону окончао на најбољи могући начин учествовањем и освајањем медаља на Отвореном првенству Аустрије у Бечу и турниру "Деца и полиција" у Београду.

На Отвореном првенству Аустрије, одржаном у Бечу 14. и 15.јуна текуће године, у оквиру Техничке репрезентације Србије нашао се и Урош Митровић. Опробавши се у чак три дисциплине (индивидуално у слободном стилу до 17 година, индивидуално као и у тиму у кадетској конкуренцији), овог пута се у Ниш вратио са сребрном медаљом.

Овогодишње такмичење у Аустрији, обележено као А класа турнир, окупило је преко 400 такмичара из чак 25 земаља. Неки од такмичара не само да су били учесници већ и освајачи европских и/или светских медаља. У овако и квантитативно и квалитативно јакој конкуренцији, Урош је успео да се наметне заједно са Немањом Јанковићем и Алексом Тошићем у кадетском тиму те заједно са њима освоји сребрно одличје. Док у стандардним формама у индивидуалној конкуренцији није могао даље од квалификација, у слободном стилу је заузео 9.место. Овим успехом је себи омогућио позив на Балканско првенство, које ће се одржати у Марибору (Словенија) септембра месеца. - рекао је Небојша Анђелковић, тренер Техничке репрезентације Србије.

Док је Урош водио битку у срцу Аустрије, мала али одабрана екипа се одазвала позивном такмичењу "Деца и полиција", које је организовао Београдски теквондо савез а поводом Дана полиције.

 

Након прошлогодишњег успеха и освајања по две златне и сребрне медаље, овог пута КБС Наисус се враћа са стопостотним успехом, освојивши три златна одличја и пехар за друго место у екипном пласману. На такмичењу су учествовали - Тијана Рајковић (до 31кг), Николина Станковић (до 33кг) и Алекса Николић (до 36кг). Фуриозно су и Тијана и Николина савладале своје противнице, које су и пре истека времена морале да предају меч. Алекса се нашао са противником који је далеко виши од њега али то га ни мало није спречило да својим адутима надвлада противника и докаже како величина није пресудна. - рекао је Марко Милорадовић, помоћни тренер КБС Наисус-а.

"Поред неколицине семинара на којима КБС Наисус намерава да узме учешће, следе како клупске тако и репрезентативне припреме током лета. Већ за који дан почећемо са тренинзима на отвореном и то парку Чаир, који нуди минималне али задовољавајуће услове за припремну фазу пред почетак другог дела сезоне. Надамо се да ће и Град Ниш стати иза нас те финансијском помоћи допринети већим резултатима, који су пред нама; имајући у виду да смо најактивнији нишки теквондо клуб (док су други учествовали на не више од 4 такмичења, КБС Наисус је био учесник чак 8 у 2014.год.)." завршио је први човек КБС Наисус-а - Небојша Анђелковић.

 


#   Ниш   Наисус КБС   Урош Митровић   Небојша Анђелковић   Марко Милорадовић   Балканско првенство
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима