Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Uspešan vikend za KBS Naisus

rssBookmark and Share

Niš 19.06.2014. KBS Naisus

Veoma uspešan vikend za KBS Naisus, koji se sa dva takmičenja vratio sa tri zlatnih i jednim srebrnim odličjem.

Uspešan vikend za KBS Naisus

Naime, nakon uspešno sprovedene humanitarne akcije "POMOZI I TI", KBS Naisus je sezonu okončao na najbolji mogući način učestvovanjem i osvajanjem medalja na Otvorenom prvenstvu Austrije u Beču i turniru "Deca i policija" u Beogradu.

Na Otvorenom prvenstvu Austrije, održanom u Beču 14. i 15.juna tekuće godine, u okviru Tehničke reprezentacije Srbije našao se i Uroš Mitrović. Oprobavši se u čak tri discipline (individualno u slobodnom stilu do 17 godina, individualno kao i u timu u kadetskoj konkurenciji), ovog puta se u Niš vratio sa srebrnom medaljom.

Ovogodišnje takmičenje u Austriji, obeleženo kao A klasa turnir, okupilo je preko 400 takmičara iz čak 25 zemalja. Neki od takmičara ne samo da su bili učesnici već i osvajači evropskih i/ili svetskih medalja. U ovako i kvantitativno i kvalitativno jakoj konkurenciji, Uroš je uspeo da se nametne zajedno sa Nemanjom Jankovićem i Aleksom Tošićem u kadetskom timu te zajedno sa njima osvoji srebrno odličje. Dok u standardnim formama u individualnoj konkurenciji nije mogao dalje od kvalifikacija, u slobodnom stilu je zauzeo 9.mesto. Ovim uspehom je sebi omogućio poziv na Balkansko prvenstvo, koje će se održati u Mariboru (Slovenija) septembra meseca. - rekao je Nebojša Anđelković, trener Tehničke reprezentacije Srbije.

Dok je Uroš vodio bitku u srcu Austrije, mala ali odabrana ekipa se odazvala pozivnom takmičenju "Deca i policija", koje je organizovao Beogradski tekvondo savez a povodom Dana policije.

 

Nakon prošlogodišnjeg uspeha i osvajanja po dve zlatne i srebrne medalje, ovog puta KBS Naisus se vraća sa stopostotnim uspehom, osvojivši tri zlatna odličja i pehar za drugo mesto u ekipnom plasmanu. Na takmičenju su učestvovali - Tijana Rajković (do 31kg), Nikolina Stanković (do 33kg) i Aleksa Nikolić (do 36kg). Furiozno su i Tijana i Nikolina savladale svoje protivnice, koje su i pre isteka vremena morale da predaju meč. Aleksa se našao sa protivnikom koji je daleko viši od njega ali to ga ni malo nije sprečilo da svojim adutima nadvlada protivnika i dokaže kako veličina nije presudna. - rekao je Marko Miloradović, pomoćni trener KBS Naisus-a.

"Pored nekolicine seminara na kojima KBS Naisus namerava da uzme učešće, slede kako klupske tako i reprezentativne pripreme tokom leta. Već za koji dan počećemo sa treninzima na otvorenom i to parku Čair, koji nudi minimalne ali zadovoljavajuće uslove za pripremnu fazu pred početak drugog dela sezone. Nadamo se da će i Grad Niš stati iza nas te finansijskom pomoći doprineti većim rezultatima, koji su pred nama; imajući u vidu da smo najaktivniji niški tekvondo klub (dok su drugi učestvovali na ne više od 4 takmičenja, KBS Naisus je bio učesnik čak 8 u 2014.god.)." završio je prvi čovek KBS Naisus-a - Nebojša Anđelković.

 


#   Niš   Naisus KBS   Uroš Mitrović   Nebojša Anđelković   Marko Miloradović   Balkansko prvenstvo
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima