Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Бела кошуља", тема 11. "Етно сусрета" у Нишкој Бањи

rssBookmark and Share

Нишка Бања 06.09.2018. Јужна Србија Инфо

Традиционална, једанаеста по реду манифестација "Етно сусрети" одржаће се 7. и 8. септембра 2018. године, на централном шеталишту у Нишкој Бањи, у организацији удружења жена „Круна“ из Нишке Бање, под покровитељством Градске општине Нишка Бања и Туристичке организације Ниш.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

На манифестацији која ове године носи назив "Бела кошуља" која симболизује традицију везене беле кошуље, учествовати ће више од 130 излагача из земље и окружења.

О значају "Етно сусрета" говорили су Данијела Петковић, председница Удружења "Круна" и Урош Парлић, директор ТОН-а.

Циљ „Етно сусрета“ је очување културне баштине и неговање етно традиције наших крајева.

На штандовима на централном бањском шеталишту моћи ће да се пронађу традиционална ношња, украси, укусна домаћа храна и још много тога што карактерише Србију и њену традицију. Једанаести „Етно сусрети“ у Нишкој Бањи ове године окупиће више од 130 излагача из целе Србије и региона.

У такмичарском делу снаге ће одмеравати најбрже плетиље и везиље. Други дан је предвиђен за одржавање "Фолклоријаде" (надигравање фолклорних група у млађој и старијој категорији).

Свечано тварање је предвиђено 7. септембра у 13. сати, код чесме "Три краља" на шеталишту у Бањи.

Коментара: 0


#   Нишка Бања   Урош Парлић   Данијела Петковић   Нишка Бања градска општина   Туристичка организација Ниш   Етно сусрети   Удружење Круна   стари занати   гастро туризам   етно
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима