Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Домаћа јела, стари знати, песма и игра југоистока Србије на 11. "Етно сусретима" у Нишкој Бањи

rssBookmark and Share

Нишка Бања 08.09.2018. М.М. Јужна Србија Инфо

Традиционална, једанаеста по реду, манифестација "Етно сусрети" отворена је јуче на централном шеталишту у Нишкој Бањи, у организацији удружења жена „Круна“ из Нишке Бање, под покровитељством Градске општине Нишка Бања и Туристичке организације Ниш.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

На манифестацији која ове године носи назив "Бела кошуља" која симболизује традицију везене беле кошуље, учествовује ће више од 130 излагача из земље и окружења.

"Етно сусрета" су отворили Данијела Петковић, председница Удружења "Круна", Дејан Јовановић прдседник општине Нишка Бања и Урош Парлић, директор ТОН-а.

Посетиоце је поздравио народни посланик из Сврљига, Милија Милетић.

Циљ „Етно сусрета“ је очување културне баштине и неговање етно традиције наших крајева.

На штандовима на централном бањском шеталишту могу да се пронађу традиционална ношња, украси, укусна домаћа храна и још много тога што карактерише Србију и њену традицију. Једанаести „Етно сусрети“ у Нишкој Бањи ове године окупили су више од 130 излагача из целе Србије и региона.

У такмичарском делу снаге ће одмеравати најбрже плетиље и везиље. Субота је предвиђена за одржавање "Фолклоријаде" (надигравање фолклорних група у млађој и старијој категорији).

"Етно сусрети" трају до суботе 8. септембра.

Коментара: 0


#   Нишка Бања   Милија Милетић   Дејан Јовановић   Урош Парлић   Данијела Петковић   Етно сусрети
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима