Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"Bela košulja", tema 11. "Etno susreta" u Niškoj Banji

rssBookmark and Share

Niška Banja 06.09.2018. Južna Srbija Info

Tradicionalna, jedanaesta po redu manifestacija "Etno susreti" održaće se 7. i 8. septembra 2018. godine, na centralnom šetalištu u Niškoj Banji, u organizaciji udruženja žena „Kruna“ iz Niške Banje, pod pokroviteljstvom Gradske opštine Niška Banja i Turističke organizacije Niš.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Na manifestaciji koja ove godine nosi naziv "Bela košulja" koja simbolizuje tradiciju vezene bele košulje, učestvovati će više od 130 izlagača iz zemlje i okruženja.

O značaju "Etno susreta" govorili su Danijela Petković, predsednica Udruženja "Kruna" i Uroš Parlić, direktor TON-a.

Cilj „Etno susreta“ je očuvanje kulturne baštine i negovanje etno tradicije naših krajeva.

Na štandovima na centralnom banjskom šetalištu moći će da se pronađu tradicionalna nošnja, ukrasi, ukusna domaća hrana i još mnogo toga što karakteriše Srbiju i njenu tradiciju. Jedanaesti „Etno susreti“ u Niškoj Banji ove godine okupiće više od 130 izlagača iz cele Srbije i regiona.

U takmičarskom delu snage će odmeravati najbrže pletilje i vezilje. Drugi dan je predviđen za održavanje "Folklorijade" (nadigravanje folklornih grupa u mlađoj i starijoj kategoriji).

Svečano tvaranje je predviđeno 7. septembra u 13. sati, kod česme "Tri kralja" na šetalištu u Banji.

Komentara: 0


#   Niška Banja   Uroš Parlić   Danijela Petković   Niška Banja gradska opština   Turistička organizacija Niš   Etno susreti   Udruženje Kruna   stari zanati   gastro turizam   etno
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima