Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Бурек као нишки бренд враћа се на сцену: „Дани бурека НИШ 2018“ од 16. до 19. августа

rssBookmark and Share

Ниш 17.07.2018. Јужна Србија Инфо

Након пар године паузе гастро-манифестација „Дани Бурека Ниш 2018“ одржаће се у периоду од 16 – 19. августа 2018. године на шеталишном кеју поред амфитеатра. Тако се нишки бурек као један од брендова града враћа на велика врата, а на задовољство Нишлија и туриста.

Илустрација: ТОН
Илустрација: ТОН

"Кад је реч о буреку, који сигурно јесте један од брендова Ниша, ако не и највећи, преузели смо на себе обавезу да се чувена манифестација некада звана "Бурегџијада" поново одржи и добије свој прави карактер", рекао је раније директор ТОН-а Урош Парлић.

У циљу промоције гастро – туризма Ниша као града са мераклијским духом „југа“, добром храном и домаћим специјалитетима одржаће се традиционална гастро-манифестација „Дани бурека Ниш 2018“

Богатство нишке кухиње потиче од његовог географског положаја и културне разноликости настале вековним утицајем различитих култура. Када кажете Ниш, одмах помислите и на нишки бурек који се у Нишу спрема од 1498.године. Ова манифестација има за циљ да промовише ”традиционални нишки доручак” који памте бројни посетиоци нашег града.

Ниш ове године посвећује неколико дана промоцији и уживању у овом изузетном јелу, и  током трајања  „Дана бурека“, на једном месту можете пробати најбољи бурек који нуде водећи нишки произвођачи бурека. Поред нишких учесника у такмичењу припремања бурека ове године биће учесника занатских пекара  и из Грчке, Бугарске и Македоније.

Ова традиционална манифестација сваке године окупља велики број посетилаца из земље као и иностранства  који ће уживати у богатој понуди овог изузетног нишког специјалитета а ове године посетиоци ће имати прилику да уживају у бројним изненађењима изради највећег бурека и богатом пратећем уметничком програму..

Организатор овогодишње гастро-манифестације је удружење Унија пекара, уз помоћ Министарства трговине,туризма и телекомуникације, Градске општине Медијана, Kанцеларије за младе и Туристичке организације Ниш.

Коментара: 0


#   Ниш   бурек   Урош Парлић   Туристичка организација Ниш   Министарство туризма   Унија пекара   гастро туризам   градске општине   Дани бурека
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима