Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Burek kao niški brend vraća se na scenu: „Dani bureka NIŠ 2018“ od 16. do 19. avgusta

rssBookmark and Share

Niš 17.07.2018. Južna Srbija Info

Nakon par godine pauze gastro-manifestacija „Dani Bureka Niš 2018“ održaće se u periodu od 16 – 19. avgusta 2018. godine na šetališnom keju pored amfiteatra. Tako se niški burek kao jedan od brendova grada vraća na velika vrata, a na zadovoljstvo Nišlija i turista.

Ilustracija: TON
Ilustracija: TON

"Kad je reč o bureku, koji sigurno jeste jedan od brendova Niša, ako ne i najveći, preuzeli smo na sebe obavezu da se čuvena manifestacija nekada zvana "Buregdžijada" ponovo održi i dobije svoj pravi karakter", rekao je ranije direktor TON-a Uroš Parlić.

U cilju promocije gastro – turizma Niša kao grada sa meraklijskim duhom „juga“, dobrom hranom i domaćim specijalitetima održaće se tradicionalna gastro-manifestacija „Dani bureka Niš 2018“

Bogatstvo niške kuhinje potiče od njegovog geografskog položaja i kulturne raznolikosti nastale vekovnim uticajem različitih kultura. Kada kažete Niš, odmah pomislite i na niški burek koji se u Nišu sprema od 1498.godine. Ova manifestacija ima za cilj da promoviše ”tradicionalni niški doručak” koji pamte brojni posetioci našeg grada.

Niš ove godine posvećuje nekoliko dana promociji i uživanju u ovom izuzetnom jelu, i  tokom trajanja  „Dana bureka“, na jednom mestu možete probati najbolji burek koji nude vodeći niški proizvođači bureka. Pored niških učesnika u takmičenju pripremanja bureka ove godine biće učesnika zanatskih pekara  i iz Grčke, Bugarske i Makedonije.

Ova tradicionalna manifestacija svake godine okuplja veliki broj posetilaca iz zemlje kao i inostranstva  koji će uživati u bogatoj ponudi ovog izuzetnog niškog specijaliteta a ove godine posetioci će imati priliku da uživaju u brojnim iznenađenjima izradi najvećeg bureka i bogatom pratećem umetničkom programu..

Organizator ovogodišnje gastro-manifestacije je udruženje Unija pekara, uz pomoć Ministarstva trgovine,turizma i telekomunikacije, Gradske opštine Medijana, Kancelarije za mlade i Turističke organizacije Niš.

Komentara: 0


#   Niš   burek   Uroš Parlić   Turistička organizacija Niš   Ministarstvo turizma   Unija pekara   gastro turizam   gradske opštine   Dani bureka
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima