Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Радовић: Дискриминација у туризму, пружању услуга, равноправност, тема семинара одржаног у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 10.11.2022. З.С. Јужна Србија Инфо

Учесници и посетиоци семинара одржаног 9. и 10. новембра у нишком хотелу "Марица", могли су да чују шта значи дискриминација, или тачније недскриминација прописа у туризму и пружању услуга. Учешће су узели бројни говорници по покровитељством Министарства туризма и омладине Србије и ОЕБС-а.

Радовић: Дискриминација у туризму, пружању услуга, равноправност, тема семинара одржаног у Нишу

Туристички посленици, власници смештајних капацитета, посетиоци, слажу се да поједнини делови Србије нису довољно заступљени у промоцији, без обзира да ли та област поседује одређени туристички стандард и инфраструктуру, а притом сама обилује природним лепотама, којима треба инвестиција и маркетинг..

"Као што знате, у среду и четвртак 9. и 10. новембра у Нишу је одржан семинар, на тему примене  недискриминације и прописа из области туризма. Семинар у Нишу су организовали Министарство туризма и омладине Републике Србије, Мисија организације за европску безбеднст и сарадњу у нашој земљи (ОЕБС), као и повереник за заштиту равноправности у Србији (Татјана Јокановић, Виша саветница у Поверенику за заштиту равноправности).

Основна тема семинара, била је равноправност и забрана дискриминације у области туризма, са практичним примерима и питањима о равноправности у животу, пре свега у домену туристичке области и праксе. Врло сам задовољна, да је, семинар изазвао велики интересовање, пре свега сам одазив, туристичких посленика из југоисточне Србије", изјавила је Драгица Радовић, начелник туристичке инспекције у Министарству туризма и омладине, са седиштем у Нишу.


#   Ниш   туризам   ОЕБС   Нишавски управни округ   семинар   Драгица Радовић   повереник
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима