Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Сотировски: Наставак сарадње са Бугарском и заједничко представљање туристичких потенцијала ЕУ

rssBookmark and Share

Ниш 14.03.2020. Јужна Србија Инфо

Начелница Нишавског управног округа Драгана Сотировски представила је туристичка богатства и потенцијале југа и истока Србије на скупу на којем је презентован ИПА пројекат под називом „Повећање туристичке атрактивности Софије и Ниша“.

Сотировски: Наставак сарадње са Бугарском и заједничко представљање туристичких потенцијала ЕУ

Пројекат подразумева израду комплетне докумнетације за реконструкцију нишке Ттврђаве. 

Скуп је одржан у Нишу у оквиру међуграничне сарадње Србије и Бугарске.

„Реконструкција Тврђаве у Нишу, биће велики плус за развој туризма с обзиром на то да се број туриста који посећују наш град из године у годину повећава захваљујући аеродрому и добрим путевима.  Коридором 10 се брже и сигурније  стиже до Софије. Сведоци смо да велики број туриста долази из Бугарске јер воли нашу храну и музику. Спремни смо за наставак сарадње са Софијом јер много тога имамо да понудимо за заједничко представљање Европској унији“, рекла је начелница Нишавског управног округа Драгана Сотировски.

Начелница Сотировски подсетила је да је недавно започета сарадња са ТОН-ом о прављењу заједничког туристичког производа југоистока Србије.

Представљању пројекта присуствовали су представници Министарства културе Србије, заменик  градоначелника града Софије Тодор Чобанов са сарадницима, представници Удружења „Лавен Лајт“ из Монтане, Институт за прогрес и сарадњу региона западног Балкана који су партнери на пројекту као и представници  Завод за заштиту споменика културе у Нишу.

Вредност пројекта је 840 000 евра,  а донација Европске уније је око пола милиона евра.


#   Ниш   туризам   ЕУ   Драгана Сотировски   Бугарска   ИПА   Нишавски управни округ
#GradonacelnicaN @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима