Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Sotirovski: Nastavak saradnje sa Bugarskom i zajedničko predstavljanje turističkih potencijala EU

rssBookmark and Share

Niš 14.03.2020. Južna Srbija Info

Načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski predstavila je turistička bogatstva i potencijale juga i istoka Srbije na skupu na kojem je prezentovan IPA projekat pod nazivom „Povećanje turističke atraktivnosti Sofije i Niša“.

Sotirovski: Nastavak saradnje sa Bugarskom i zajedničko predstavljanje turističkih potencijala EU

Projekat podrazumeva izradu kompletne dokumnetacije za rekonstrukciju niške Ttvrđave. 

Skup je održan u Nišu u okviru međugranične saradnje Srbije i Bugarske.

„Rekonstrukcija Tvrđave u Nišu, biće veliki plus za razvoj turizma s obzirom na to da se broj turista koji posećuju naš grad iz godine u godinu povećava zahvaljujući aerodromu i dobrim putevima.  Koridorom 10 se brže i sigurnije  stiže do Sofije. Svedoci smo da veliki broj turista dolazi iz Bugarske jer voli našu hranu i muziku. Spremni smo za nastavak saradnje sa Sofijom jer mnogo toga imamo da ponudimo za zajedničko predstavljanje Evropskoj uniji“, rekla je načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski.

Načelnica Sotirovski podsetila je da je nedavno započeta saradnja sa TON-om o pravljenju zajedničkog turističkog proizvoda jugoistoka Srbije.

Predstavljanju projekta prisustvovali su predstavnici Ministarstva kulture Srbije, zamenik  gradonačelnika grada Sofije Todor Čobanov sa saradnicima, predstavnici Udruženja „Laven Lajt“ iz Montane, Institut za progres i saradnju regiona zapadnog Balkana koji su partneri na projektu kao i predstavnici  Zavod za zaštitu spomenika kulture u Nišu.

Vrednost projekta je 840 000 evra,  a donacija Evropske unije je oko pola miliona evra.

Komentara: 0


#   Niš   turizam   EU   Dragana Sotirovski   Bugarska   IPA   Nišavski upravni okrug
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima