Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Uskoro Vizitorski centar kod Cerjanske pećine

rssBookmark and Share

Niš 13.10.2018. Južna Srbija Info

Kako je nakon obilaska radova najavio direktor Turističke organizacije Niš Uroš Parlić, Centar za posetioce "Cerjanske pećine" biće završen do kraja godine.

Uskoro Vizitorski centar kod Cerjanske pećine

Spelolozi, ljubitelji adrenalinskog sporta i zanteresovani posetioci, turisti i ljubitelji prirode, imaće priliku, da od Nove godine koriste Vizitorski centar kod "Cerjanske pećine".

Izgradnja Centra za posetioce, površine 250 metara kvadratnih zajednički je projekat Turističke organizacije Niš, Grada Sofije i udruženja "Love and Light" iz Montane u susednoj Bugarskoj, sve u okviru "Interrerg" IPA programa, prekogranične saradnje Srbije i Bugarske.

Projekat ima za cilj korišćenje i promovisanje "zelenog turizma", obrazovno-naučnog i istorijskog nasleđa.

"Cerjanska pećina" prirodno blago, na samo 15-tak kilometra od centra Niša, nakon završetka Centra za posetioce i kratke deonice puta, biće u potpunosti dostupna za posetioce.

Centar obuhvata garderobu za presvlačenje sa sanitarnim čvorom, izložbeni prostor sa prodajom suvenira, kafić, kao i prostorije Uprave, koja je trenutno pod ingerencijom Direkcije za izgradnju.

Gosti iz Bugarske, partneri u projektu juče su imali priliku da se uvere u brzinu izgradnje Centra i njegovog skorog završetka.

Vrednost projekta je 551.442 hiljade evra, od čega je 85 odsto učešće partnera iz Bugarske, odnosno Evropske unije.

Komentara: 0


#   Niš   turizam   EU   Montana (Bug.)   IPA   Uroš Parlić   Cerjanska pećina   Turistička organizacija Niš   Cerje   spelolog   Vizitorski centar
@


 


[ Dodaj komentar ]