Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ускоро Визиторски центар код Церјанске пећине

rssBookmark and Share

Ниш 13.10.2018. Јужна Србија Инфо

Како је након обиласка радова најавио директор Туристичке организације Ниш Урош Парлић, Центар за посетиоце "Церјанске пећине" биће завршен до краја године.

Ускоро Визиторски центар код Церјанске пећине

Спелолози, љубитељи адреналинског спорта и зантересовани посетиоци, туристи и љубитељи природе, имаће прилику, да од Нове године користе Визиторски центар код "Церјанске пећине".

Изградња Центра за посетиоце, површине 250 метара квадратних заједнички је пројекат Туристичке организације Ниш, Града Софије и удружења "Love and Light" из Монтане у суседној Бугарској, све у оквиру "Interrerg" ИПА програма, прекограничне сарадње Србије и Бугарске.

Пројекат има за циљ коришћење и промовисање "зеленог туризма", образовно-научног и историјског наслеђа.

"Церјанска пећина" природно благо, на само 15-так километра од центра Ниша, након завршетка Центра за посетиоце и кратке деонице пута, биће у потпуности доступна за посетиоце.

Центaр обухвата гардеробу за пресвлачење са санитарним чвором, изложбени простор са продајом сувенира, кафић, као и просторије Управе, која је тренутно под ингеренцијом Дирекције за изградњу.

Гости из Бугарске, партнери у пројекту јуче су имали прилику да се увере у брзину изградње Центра и његовог скорог завршетка.

Вредност пројекта је 551.442 хиљаде евра, од чега је 85 одсто учешће партнера из Бугарске, односно Европске уније.

Коментара: 0


#   Ниш   туризам   ЕУ   Монтана (Буг.)   ИПА   Урош Парлић   Церјанска пећина   Туристичка организација Ниш   Церје   спелолог   Визиторски центар
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима