Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Визиторски центар ускоро почиње са радом - завршетак изградње крајем следеће недеље

rssBookmark and Share

Ниш 03.04.2019. Јужна Србија Инфо

Визиторски центар Церјанске пећине биће готов до краја следеће недеље, изјавио је директор Туристичке ораганизације Ниша, Урош Парлић и додао да су радови су били успорени због временских услова.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

"Улазимо у сам финиш изградње и крајем следеће недеље очекује се завршетак грађевинских радова", појашњава Парлић

Спелеолози, љубитељи адреналинских спортова, туристи, сви заинтересовани посетиоци и љубитељи природних лепота, имаће прилику да од наредне године користе Визиторски центар код "Церјанске пећине".

Изградња Центра за посетиоце, површине 250 метара квадратних заједнички је пројекат Туристичке организације Ниш, Града Софије и удружења "Love and Light" из Монтане у суседној Бугарској, све у оквиру "Interrerg" ИПА програма, прекограничне сарадње Србије и Бугарске.

Пројекат има за циљ коришћење и промовисање "зеленог туризма", образовно-научног и историјског наслеђа.

"Церјанска пећина" природно благо, на само 15-так километра од центра Ниша, након завршетка Центра за посетиоце и кратке деонице пута, биће у потпуности доступна за посетиоце.

"Центар обухвата гардеробу за пресвлачење са санитарним чвором, изложбени простор са продајом сувенира, кафић, као и просторије Управе, која је тренутно под ингеренцијом Дирекције за изградњу", изјавио је Парлић.

Коментара: 0


#   Ниш   Урош Парлић   Церјанска пећина   Туристичка организација Ниш   спелолог   Визиторски центар
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима