Južna Srbija Info

Vizitorski centar uskoro počinje sa radom - završetak izgradnje krajem sledeće nedelje

rssBookmark and Share

Niš 03.04.2019. Južna Srbija Info

Vizitorski centar Cerjanske pećine biće gotov do kraja sledeće nedelje, izjavio je direktor Turističke oraganizacije Niša, Uroš Parlić i dodao da su radovi su bili usporeni zbog vremenskih uslova.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

"Ulazimo u sam finiš izgradnje i krajem sledeće nedelje očekuje se završetak građevinskih radova", pojašnjava Parlić

Speleolozi, ljubitelji adrenalinskih sportova, turisti, svi zainteresovani posetioci i ljubitelji prirodnih lepota, imaće priliku da od naredne godine koriste Vizitorski centar kod "Cerjanske pećine".

Izgradnja Centra za posetioce, površine 250 metara kvadratnih zajednički je projekat Turističke organizacije Niš, Grada Sofije i udruženja "Love and Light" iz Montane u susednoj Bugarskoj, sve u okviru "Interrerg" IPA programa, prekogranične saradnje Srbije i Bugarske.

Projekat ima za cilj korišćenje i promovisanje "zelenog turizma", obrazovno-naučnog i istorijskog nasleđa.

"Cerjanska pećina" prirodno blago, na samo 15-tak kilometra od centra Niša, nakon završetka Centra za posetioce i kratke deonice puta, biće u potpunosti dostupna za posetioce.

"Centar obuhvata garderobu za presvlačenje sa sanitarnim čvorom, izložbeni prostor sa prodajom suvenira, kafić, kao i prostorije Uprave, koja je trenutno pod ingerencijom Direkcije za izgradnju", izjavio je Parlić.

Komentara: 0


#   Niš   Uroš Parlić   Cerjanska pećina   Turistička organizacija Niš   spelolog   Vizitorski centar
@


 


[ Dodaj komentar ]