Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

И ове године бира се "нај ајвар" у Куршумлији

rssBookmark and Share

Куршумлија 24.09.2020. Јужна Србија Инфо

Највећи гастрономски караван на Балкану, велико такмичење у спремању ајвара “Изађи ми на теглу” одржаће се у петак, 2. октобра 2020. године у Kуршумлији.

И ове године бира се "нај ајвар" у Куршумлији

Под нешто измењеним правилима, уз поштовање општих мера предострожности, овогодишњи караван ће се одржати у чак 12 градова. Учесници ће моћи да се пријаве за такмичење искључиво уколико тим формирају чланови истог домаћинства или уског круга пријатеља.

Број учесника по такмичарској екипи сведен је на максималних шест, док је укупан број екипа смањен са 15 на 10 по граду. Сви такмичарски штандови налазиће се на безбедној међусобној удаљености, најмање три метра од центра штанда. Такмичарима ће бити обезбеђене маске и хигијенске рукавице, као и дезинфекциона средства. Током такмичења, учесницима ће бити ограничено кретање, осим за неопходне потребе када ће бити у обавези да одржавају безбедну физичку дистанцу и да избегавају груписање.

Kао и сваке године, учесницима ће бити обезбеђени сви услови за надметање: комплетно опремљени такмичарски штанд, паприка, дрва, тегле, уље, шећер и со. На такмичарима је да, као и увек, понесу свој прибор за припремање ајвара али и да се норужају стрпљењем и здравим такмичарским духом.

Коментара: 0


#   Куршумлија   ајвар   Изађи ми на теглу   гастро туризам   Туристичка организација Куршумлије
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима