Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

I ove godine bira se "naj ajvar" u Kuršumliji

rssBookmark and Share

Kuršumlija 24.09.2020. Južna Srbija Info

Najveći gastronomski karavan na Balkanu, veliko takmičenje u spremanju ajvara “Izađi mi na teglu” održaće se u petak, 2. oktobra 2020. godine u Kuršumliji.

I ove godine bira se "naj ajvar" u Kuršumliji

Pod nešto izmenjenim pravilima, uz poštovanje opštih mera predostrožnosti, ovogodišnji karavan će se održati u čak 12 gradova. Učesnici će moći da se prijave za takmičenje isključivo ukoliko tim formiraju članovi istog domaćinstva ili uskog kruga prijatelja.

Broj učesnika po takmičarskoj ekipi sveden je na maksimalnih šest, dok je ukupan broj ekipa smanjen sa 15 na 10 po gradu. Svi takmičarski štandovi nalaziće se na bezbednoj međusobnoj udaljenosti, najmanje tri metra od centra štanda. Takmičarima će biti obezbeđene maske i higijenske rukavice, kao i dezinfekciona sredstva. Tokom takmičenja, učesnicima će biti ograničeno kretanje, osim za neophodne potrebe kada će biti u obavezi da održavaju bezbednu fizičku distancu i da izbegavaju grupisanje.

Kao i svake godine, učesnicima će biti obezbeđeni svi uslovi za nadmetanje: kompletno opremljeni takmičarski štand, paprika, drva, tegle, ulje, šećer i so. Na takmičarima je da, kao i uvek, ponesu svoj pribor za pripremanje ajvara ali i da se noružaju strpljenjem i zdravim takmičarskim duhom.

Komentara: 0


#   Kuršumlija   ajvar   Izađi mi na teglu   gastro turizam   Turistička organizacija Kuršumlije
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima