Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"Srpska kraljica ajvara" za 2019. godinu Suzana Kostić iz Kuršumlije

rssBookmark and Share

Beograd 24.10.2019. Južna Srbija Info

Na Adi Ciganliji održano je veliko finale šeste sezone nacionalnog takmičenja u pripremanju ajvara „Izađi mi na teglu“ koje je okupilo ajvar majstore iz čitave Srbije.

"Srpska kraljica ajvara" za 2019. godinu Suzana Kostić iz Kuršumlije

U Beogradu su varjače ukrstili pobednici kvalifikacionih takmičenja koja su tokom prethodna dva meseca održana u 30 gradova koliko je posetio najveći gastronomski karavan na Balkanu.

“Manifestacija „Izađi mi na teglu“ je izrasla u pravi pokret ljudi koji neguju tradiciju i na taj način nas vraćaju pravim vrednostima. Veliki broj učesnika prošao je kroz mnogo gradova i opština. Svi oni imaju priliku da pokažu svoje sposobnosti i dočaraju nam deo ambijenta u kojem žive – istakao je pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović, koji je otvorio veliko finale.

Titulu najboljih ajvar majstora u Srbiji za 2019. godinu dobila je ekipa „Kostići“ iz Kuršumlije. Srpska kraljica ajvara za 2019. godinu, Suzana Kostić koja nakon proglašenja nije mogla da sakrije uzbuđenje izjavila je: „Nadali smo se pobedi jer znamo da imamo zaista dobar recept. Moja svekrva mi je prenela svoje znanje i iskustvo pa smo udruženim snagama, samo nas dve, uz pomoć moje dece, desetogodišnjeg Andreje i osmogoišnje Ine, uspele u zaista oštroj konkurenciji da osvojimo prvo mesto. Presrećna sam zbog titule kraljice ajvara koju ću ponosno nositi cele godine“.

Drugo mesto osvojila je ekipa iz Raške koja je nosila naziv „Aktiv žena Baljevac“, a treće mesto ekipa čiji je ajvar u prošloj sezoni proglašen za vicešampionski, ekipa „E sad opušteno“ iz Niša.

Sve takmičarske ekipe pokazale su izuzetnu kreativnost u predstavljanju svog grada i svoje ekipe na jedan zaista autentičan način. Svaki takmičarski štand šarenio se od dekorativnih predmeta i gastronomskih specijaliteta, a posebnu pažnju takmičari su posvetili i izradi kostima za učesnike. Za najlepše uređen štand dodeljena je nagrada ekipi iz Aleksinca dok je Grad Zaječar odneo nagradu za najbolju atmosferu na velikom finalu.

Komentara: 0


#   Beograd   Kuršumlija   ajvar   Suzana Kostić   Andreja Mladenović   Izađi mi na teglu   gastro turizam
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima