Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Млади учествују у 30 часовном креирању модерног сувенира, као културног наслеђа Ниша

rssBookmark and Share

Ниш 08.03.2019. Јужна Србија Инфо

Проактив и Туристичка организација Ниш пружају прилику младим креативцима из Ниша и околине да учествују у 30 часовном хакатону. Њихов задатак је креирање новог, модерног сувенира за промоцију нашег града са освртом на историјско и културно наслеђе.

Млади учествују у 30 часовном креирању модерног сувенира, као културног наслеђа Ниша

Свечано отварање hackaTON-а, одржано је јуче у Дели простору, док ће проглашење победничког решења и затварање такмичења бити у недељу 10. марта од 17 часова. Победницима ће припасти вредне награде. Сва решења биће штампана на 3Д штампачу.
 
Ова активност је део пројекта "oPEACEmeni se" који настоји да едукује младе у Нишу о изградњи мира, мултикултуралности, прихватању прошлости, окретању будоћности без ратова, али пре свега о историјском наслеђу града Ниша. Као организација која се бави омладинским радом битно нам је да развијамо капацитете младих кроз учење нових, креативних активности.  Оваква врста такмичења развија такмичарски дух и креативност.  Локална подршка су Дели простор и Туристичка организација града Ниша.
 
„oPEACEmeni se" је део пројекта „Подељна прошлост – заједничка будућност“ (Divided past–Joint Future), који спорводи пројектни конзорцијум на челу са Омладинским комуникативним центром из Бања Луке, а финансиран је средствима ЕУ.


#   Ниш   Туристичка организација   Проактив   Туристичка организација Ниш   ДЕЛИ   сувенир   hackaTON
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима