Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Mladi učestvuju u 30 časovnom kreiranju modernog suvenira, kao kulturnog nasleđa Niša

rssBookmark and Share

Niš 08.03.2019. Južna Srbija Info

Proaktiv i Turistička organizacija Niš pružaju priliku mladim kreativcima iz Niša i okoline da učestvuju u 30 časovnom hakatonu. Njihov zadatak je kreiranje novog, modernog suvenira za promociju našeg grada sa osvrtom na istorijsko i kulturno nasleđe.

Mladi učestvuju u 30 časovnom kreiranju modernog suvenira, kao kulturnog nasleđa Niša

Svečano otvaranje hackaTON-a, održano je juče u Deli prostoru, dok će proglašenje pobedničkog rešenja i zatvaranje takmičenja biti u nedelju 10. marta od 17 časova. Pobednicima će pripasti vredne nagrade. Sva rešenja biće štampana na 3D štampaču.
 
Ova aktivnost je deo projekta "oPEACEmeni se" koji nastoji da edukuje mlade u Nišu o izgradnji mira, multikulturalnosti, prihvatanju prošlosti, okretanju budoćnosti bez ratova, ali pre svega o istorijskom nasleđu grada Niša. Kao organizacija koja se bavi omladinskim radom bitno nam je da razvijamo kapacitete mladih kroz učenje novih, kreativnih aktivnosti.  Ovakva vrsta takmičenja razvija takmičarski duh i kreativnost.  Lokalna podrška su Deli prostor i Turistička organizacija grada Niša.
 
„oPEACEmeni se" je deo projekta „Podeljna prošlost – zajednička budućnost“ (Divided past–Joint Future), koji sporvodi projektni konzorcijum na čelu sa Omladinskim komunikativnim centrom iz Banja Luke, a finansiran je sredstvima EU.


#   Niš   Turistička organizacija   Proaktiv   Turistička organizacija Niš   DELI   suvenir   hackaTON
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima