Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Неискоришћеност геотермалних извора Сијаринске бање

rssBookmark and Share

Сијаринска Бања 17.02.2019. РТС, Јужна Србија Инфо

У Сијаринској бањи - осим изградње базена поред препознатљивог гејзира пре десетак година - озбиљнијих улагања није било. Због тога су у Општини одлучили да се озбиљније позабаве налажењем инвеститора и изградњом модерног бањског центра.

Фото: РТС
Фото: РТС

Већ годинама иста слика у Сијаринској бањи, врела и лековита вода одлази у неповрат.

Некадашње камп насеље не постоји, па се годинама о овом природном бисеру југа Србије говори као неискоришћеној развојној шанси.

„Требало би бања мало да се среди”, каже Јошка Баби из Сијаринске бање.

У Рехабилитациони центар „Гејзир” долазе пензинери из целе Србије. Они нису захтевни гости а лековите воде и масаже им помажу.

„Осећам се добро. И прошле године сам долазио, и боље се осећам”, истиче Станимир Николић из Лесковца.

Захваљујући ваучерима број гостију у Сијаринској бањи из године у годину расте. Тај тренд је настављен и 2018.

„Морамо да се похвалимо резултатима у претходној туристичкој сезони и по броју гостију и по броју ноћења број гостију је већи за 10 процената”, наглашава Милош Филиповић РХЦ „Гејзир” Сијаринска бања.


Општина Медвеђа труди се да улепша изглед бање. Због тога су се одлучили да пронађу инвеститора. Разговори са члановима удружења Кластер здравственог велнес и спа туризма. већ ове године требали би да дају конкретне резултате, а ту су и партнери из Словеније.

„Ми смо имали састанак са градоначелником Љубљане и договорили смо се да једна од Општина величине Медвеђа која има своје терме своју бању да са њом успоставимо сарадњу. Ми смо недавно имали састанак и са члановима кластера за здравствени велнес и спа туризам на челу са Наташом Видановић и њеним тимом и они ће нам бити добра логистичка потпора”, каже др Небојша Арсић, председник Општине Медвеђа.

Нови велнес и спа центар градиће се од природног материјала мермера камена и дрвета. У припреми је пројекат и за комплетну реконструкцију рехабилитационог центра уз помоћ државе Сијаринска бања би већ 2020. требало да добије изглед модерног лечилишта које би привукло много више гостију.

Коментара: 0


#   туризам   Милош Филиповић   председник општине   Сијаринска Бања   Небојша Арсић   геотермална вода   бањски туризам   Камп насеље
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима