Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш - туристичка дестинација у успону

rssBookmark and Share

Ниш 24.10.2018. Јужна Србија Инфо

Ниш, трећа дестинација по туристичким посетама у Србији, после Београда и Новог Сада, који бележи повећања укупног броја туриста за 17,3% у односу на претходну годину.

Serbia Travel News
Serbia Travel News

Ниш је на Сајму туризма у Новом Саду, одржаном од 4. до 7. октобра, 2018. године, представио укупну понуду дестинације, са акцентом на смештајне капацитете који су, са повећањем авио промета у овом граду, све актуелнији.

Зато Урош Парлић, директор Туристичке организације Ниша, за интернет Serbia Travel News и каже, „Ниш је друштвени, привредни, образовни, здравствени, културни и спортски центар југоисточне Србије, категорисан као туристичко место прве категорије са свим потребним предусловима да постане изузетно атрактивна туристичка дестинација.

За сада смештајних капацитета има довољно, хотела и хостела и других смештајних објеката. Будући да следи зимска сезона на Копаонику, сигурно је и да ће Нишки аеродром бити олакшавајућа околност за туристе из бројних земаља који ће скијати на овој планини“.

Ниш, традиционална дестинација за дочек Нове Године превасходно суседима из окружења, зимску туристичку понуду промовисаће и на Сајму туризма и сеоског туризма у Крагујевцу, који се одржава од 23. до 25.11.2018. године.

Коментара: 0


#   Ниш   аеродром   спортски центар   Урош Парлић   зимска сезона   Туристичка организација Ниш   Сајам туризма   туристичко место
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима