Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niš - turistička destinacija u usponu

rssBookmark and Share

Niš 24.10.2018. Južna Srbija Info

Niš, treća destinacija po turističkim posetama u Srbiji, posle Beograda i Novog Sada, koji beleži povećanja ukupnog broja turista za 17,3% u odnosu na prethodnu godinu.

Serbia Travel News
Serbia Travel News

Niš je na Sajmu turizma u Novom Sadu, održanom od 4. do 7. oktobra, 2018. godine, predstavio ukupnu ponudu destinacije, sa akcentom na smeštajne kapacitete koji su, sa povećanjem avio prometa u ovom gradu, sve aktuelniji.

Zato Uroš Parlić, direktor Turističke organizacije Niša, za internet Serbia Travel News i kaže, „Niš je društveni, privredni, obrazovni, zdravstveni, kulturni i sportski centar jugoistočne Srbije, kategorisan kao turističko mesto prve kategorije sa svim potrebnim preduslovima da postane izuzetno atraktivna turistička destinacija.

Za sada smeštajnih kapaciteta ima dovoljno, hotela i hostela i drugih smeštajnih objekata. Budući da sledi zimska sezona na Kopaoniku, sigurno je i da će Niški aerodrom biti olakšavajuća okolnost za turiste iz brojnih zemalja koji će skijati na ovoj planini“.

Niš, tradicionalna destinacija za doček Nove Godine prevashodno susedima iz okruženja, zimsku turističku ponudu promovisaće i na Sajmu turizma i seoskog turizma u Kragujevcu, koji se održava od 23. do 25.11.2018. godine.

Komentara: 0


#   Niš   aerodrom   sportski centar   Uroš Parlić   zimska sezona   Turistička organizacija Niš   Sajam turizma   turističko mesto
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima