Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Општина Палилула и Пирдоп у Бугарској заједнички на унапређењу туризма

rssBookmark and Share

11.05.2017. Д.Видојковић

У Медиа и реформ центру Ниш одржана је међународна Конференција: "Иновативни приступ у представљању туристичких потенцијала локалне културне баштине у прекограничном региону Пирдопа и Палилуле"

Фото: Екополис
Фото: Екополис

Конференција је одржана у оквиру активности партнерских општина Пирдоп-Бугарска и ГО Палилула на пројекту "Промоција туристичких потенцијала кроз интерактивне изложбе културно – историјског наслеђа прекограничног региона".

Овај пројекат се остварује кроз INTERREG - IPA Програм прекограничне сарадње Бугарска – Србија уз подршку ЕУ.

О прекограничној сарадњи, активностима на пројекту и партнерској сарадњи две општине говорили су: проф. др Едвин Сугарев, генерални конзул Републике Бугарске у Нишу, Александар Ждрале, председник ГО Палилула Ниш, Ангел Геров, председник општине Пирдоп, Костадин Костадинов, пројект менаџер, Јовица Дамјановић, координатор пројекта у општини Палилула и Драган Видојковић, ПР и медиа консултант.

Активности на прекограничном пројекту партнерских општина Пирдоп (Република Бугарска) и нишке градске општине Палилула отпочеле су крајем 2016.године (16.децембра) радним састанком у Нишу. Општина Пирдоп у Републици Бугарској, била је домаћин прве међународне Конференције "Нове перспективе туристичких потенцијала локалне културне баштине у општинама Пирдоп и Палилула" 21.фебруара ове године. У протеклом периоду, након расписивања тендера, одређена је продуценска кућа којој је поверена израда документарног филма са темом ,,Културна баштина Пирдопа и Палилуле очувана кроз векове,,.

Овај сусрет на другој конференцији у Нишу искоришћен је за презентацију и разговор о радној верзији филма који ће промовисати потенцијале две општине и допринети бољем упознавању.

Општи циљ пројекта, “Промоција туристичких потенцијала кроз интерактивне изложбе културно – историјског наслеђа прекограничног региона”, који траје 12.месеци је да се развије јединствена и иновативана презентација туристичких потенцијала у партнерским општинама Пирдоп и Палилула. Општине Пирдоп и Палилула су богате локацијама културног значаја и могу постати основа за развој културног туризма на обе стране границе.

Коментара: 0


#   туризам   Палилула ГО   Бугарска   председник општине   култура   локална самоуправа   ГО Палилула   градске општине   Александар Ждрале   Пиродол (Бугарска)
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима