Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Почиње БЕЛМУЖИЈАДА 2022.

rssBookmark and Share

Сврљиг 04.08.2022. Јужна Србија Инфо

Традиционална, шеснеста по реду привредно-туристичка и културна манифестација „Белмужијада“, одржаће се 5, 6. и 7. августа на Спортском центру „Пастириште“ у Сврљигу.

Почиње БЕЛМУЖИЈАДА 2022.

Као и ранијих година, очекује се да Манифестацију посети више десетина хиљада посетилаца, и верујемо, да ће изазвати значајну пажњу јавности. Досадашњи њен значај, како за сврљишки крај, тако и за читаву земљу, али и завидан број посетилаца показатељи су да Сврљиг заслужује могућност одржавања манифестације оваквог карактера; тим пре што Белмужијада чува традицију нашег краја, али презентује и традиционалне вредности и других народа.

Сабор гајдаша балканских земаља који се организује првог дана Белмужијаде, већ одавно је добио међународни ниво.

У оквиру овогодишње Белмужијаде, гостоваће и позната естрадна имена: 5. и 6. августа наступиће Перспектива бенд, Ана Кокић и Само Боб, док ће 7. августа концерт одржати музичка звезда Дарко Лазић.

Поред такмичења у припремању белмужа, на програму су и надметање у пастирском вишебоју, такмичење у припреми традиционалних јела, избору најлепше пастирице и пастира, а на централном терену наћи ће се и многобројни изложбено-продајни штандови.

Организатор манифестације је Центар за туризам, културу и спорт, а покровитељ Општина Сврљиг.

ДОБРО ДОШЛИ!

 


#   Сврљиг   Белмужијада   Белмуж   гастро туризам
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима