Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Počinje BELMUŽIJADA 2022.

rssBookmark and Share

Svrljig 04.08.2022. Južna Srbija Info

Tradicionalna, šesnesta po redu privredno-turistička i kulturna manifestacija „Belmužijada“, održaće se 5, 6. i 7. avgusta na Sportskom centru „Pastirište“ u Svrljigu.

Počinje BELMUŽIJADA 2022.

Kao i ranijih godina, očekuje se da Manifestaciju poseti više desetina hiljada posetilaca, i verujemo, da će izazvati značajnu pažnju javnosti. Dosadašnji njen značaj, kako za svrljiški kraj, tako i za čitavu zemlju, ali i zavidan broj posetilaca pokazatelji su da Svrljig zaslužuje mogućnost održavanja manifestacije ovakvog karaktera; tim pre što Belmužijada čuva tradiciju našeg kraja, ali prezentuje i tradicionalne vrednosti i drugih naroda.

Sabor gajdaša balkanskih zemalja koji se organizuje prvog dana Belmužijade, već odavno je dobio međunarodni nivo.

U okviru ovogodišnje Belmužijade, gostovaće i poznata estradna imena: 5. i 6. avgusta nastupiće Perspektiva bend, Ana Kokić i Samo Bob, dok će 7. avgusta koncert održati muzička zvezda Darko Lazić.

Pored takmičenja u pripremanju belmuža, na programu su i nadmetanje u pastirskom višeboju, takmičenje u pripremi tradicionalnih jela, izboru najlepše pastirice i pastira, a na centralnom terenu naći će se i mnogobrojni izložbeno-prodajni štandovi.

Organizator manifestacije je Centar za turizam, kulturu i sport, a pokrovitelj Opština Svrljig.

DOBRO DOŠLI!

 


#   Svrljig   Belmužijada   Belmuž   gastro turizam
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima