Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Посета министарке Матић велико охрабрење и подршка како би Ниш постао регионални туристички центар (ВИДЕО)

rssBookmark and Share

Ниш 15.05.2021. Јужна Србија Инфо

Ниш у наредне четири године могао постати регионални туристички центар.
Ниш своју развојну шансу види у туризму.

Посета министарке Матић велико охрабрење и подршка како би Ниш постао регионални туристички центар (ВИДЕО)

"Охрабрени смо разговором са министарком трговине, туризма и телекомуникација Татјаном Матић са којом смо се сагласили у оцени да би Ниш у наредне четири године могао постати регионални туристички центар", изјавила је градоначелница Драгана Сотировски, након посете министарке трговине, туризма и телекомуникација Татјане Матић.

"Веома је битна њена подршка нашим иницијативама за уређење полетне стазе за параглајдинг на територији Градске општине Пантелеј или за уређење приступа Церјанској пећини на подручју градске општине Црвени крст која нам је јако важна и која спада у најлепше пећине овог дела Европе. У нашем разговору и наших сарадника је било речи о пројектима на територији градске општине Нишка Бања као што је изградња аква парка, отворених базена на „Кулишту“ и ботаничке баште. Ниш своју развојну шансу види у туризму и са министарком Татјаном Матић разговарале смо како да нашу туристичку понуду "упакујемо“ у интегрисани туристички производ.

Неспорно је да је услов за убрзани развој туризма да победимо пандемију и то можемо постићи масовном вакцинацијом. Обрадовала нас је вест да ће пројектом Министарства и изградњом широкопојасног интернета у руралним крајевима Србије на нишком подручју бити обухваћено 20 насеља са 3.200 домаћинстава", изјавила је Сотировски након сусрета са министарком Матић.

ВИДЕО: АМ ПРЕС


#   Ниш   туризам   Драгана Сотировски   параглајдинг   Церјанска пећина   Министарство туризма   Татјана Матић
#GradonacelnicaN @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима