Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Poseta ministarke Matić veliko ohrabrenje i podrška kako bi Niš postao regionalni turistički centar (VIDEO)

rssBookmark and Share

Niš 15.05.2021. Južna Srbija Info

Niš u naredne četiri godine mogao postati regionalni turistički centar.
Niš svoju razvojnu šansu vidi u turizmu.

Poseta ministarke Matić veliko ohrabrenje i podrška kako bi Niš postao regionalni turistički centar (VIDEO)

"Ohrabreni smo razgovorom sa ministarkom trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjanom Matić sa kojom smo se saglasili u oceni da bi Niš u naredne četiri godine mogao postati regionalni turistički centar", izjavila je gradonačelnica Dragana Sotirovski, nakon posete ministarke trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjane Matić.

"Veoma je bitna njena podrška našim inicijativama za uređenje poletne staze za paraglajding na teritoriji Gradske opštine Pantelej ili za uređenje pristupa Cerjanskoj pećini na području gradske opštine Crveni krst koja nam je jako važna i koja spada u najlepše pećine ovog dela Evrope. U našem razgovoru i naših saradnika je bilo reči o projektima na teritoriji gradske opštine Niška Banja kao što je izgradnja akva parka, otvorenih bazena na „Kulištu“ i botaničke bašte. Niš svoju razvojnu šansu vidi u turizmu i sa ministarkom Tatjanom Matić razgovarale smo kako da našu turističku ponudu "upakujemo“ u integrisani turistički proizvod.

Nesporno je da je uslov za ubrzani razvoj turizma da pobedimo pandemiju i to možemo postići masovnom vakcinacijom. Obradovala nas je vest da će projektom Ministarstva i izgradnjom širokopojasnog interneta u ruralnim krajevima Srbije na niškom području biti obuhvaćeno 20 naselja sa 3.200 domaćinstava", izjavila je Sotirovski nakon susreta sa ministarkom Matić.

VIDEO: AM PRES

Komentara: 0


#   Niš   turizam   Dragana Sotirovski   paraglajding   Cerjanska pećina   Ministarstvo turizma   Tatjana Matić
#GradonacelnicaN @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima