Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Повратак "Фалкенштајнера" на Стару планину: Влада обећала пут

rssBookmark and Share

Стара планина 01.02.2016.

Министар трговине, туризма и услуга Расим Љајић изјавио је да је хотелском ланцу “Фалкенштајнер” обећано да ће држава урадити путне правце до Старе планине.

Фото: futurehospitalityleaders.wordpress.com
Фото: futurehospitalityleaders.wordpress.com

Представници Фалкенштајнера, ланца хотела који је до недавно управљао хотелом на Старој планини, састали су се у петак са премијером Србије Александром Вучићем, а Љајић је навео да је то био добар састанак на коме разговарало о могућности за закуп и о перспективама Старе планине и другим дестинацијама.

Ланац је, како је додао, изразио спремност да учествује у јавном позиву за давање у закуп хотела на Старој планини, али и интересовање за нове инвестиције на том простору, с обзиром да они Стару планину виде као озбиљну дестинацију.

Љајић је за РТС рекао да је у току формално-правна процедура за објављивање јавног позива за давање у закуп хотела на Старој планини, која би требало да се заврши у року од седам до десет дана.

“Желимо да све буде транспарентно и правно чисто”, казао је Љајић.

Крајем прошле године Фалкенштајнер је раскинуо уговор о управљању хотелом Стара планина. Како је та компанија тада саопштила, до раскида је дошло јер ЈП Стара Планина није испуњавало обавезе, као и због промене директора који је водио хотел на предлог Фалкенштајнера.

Хотел са четири звездице Стара планина на Јабучком равништу, отворен је 25. децембра 2011. године. Влада Србије је у изградњу хотела, који је био завршен за 13 месеци, уложила више од 30 милиона евра.

Премијер Србије Александар Вучић разговарао је у петак са представницима компаније Фалкенштајнер и информисао их да ће бити расписан тендер за закуп хотела на Старој планини.

Представници Фалкенштајнера рекли су да ће се пријавити за учешће на тендеру и да су заинтересовани закуп хотела, уколико њихова понуда буде најбоља.

Одговарајући на питање да ли је морало да дође до тога да ова компанија најави да ће се повући са Старе планине Љајић је рекао да њено повлачење сигурно не би било добра вест али да “сада постоји позитиван смер сарадње”.


Извор: Б92, Бета, Танјуг

Коментара: 0


#   туризам   Стара планина   саобраћај   Александар Вучић   Влада Републике Србије   инвестиције   Расим Љајић   изградња   ЈП Стара планина     Хотел Стара планина
@avucic @Vlada_SR @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима