Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Савети за путовање са додатним простором

Bookmark and Share

31.10.2023. Никола Стојановић

Када планирате дужа путовања, активни одмор или само имате потребе за више простора за ваш пртљаг, кровни кофери су одличан додатак вашем возилу. Ови практични додаци омогућавају вам да ефикасно искористите простор на крову аутомобила како бисте пренели све што вам је потребно. 

krovni koferi
krovni koferi

 

Разлози за употребу кровних кофера

Пре него што се одлучите за кровни кофер, размотрите разлоге зашто желите да га користите. Кровни кофери су одлични за:
Повећање капацитета пртљажника-омогућавају вам да пренесете додатни пртљаг, спортску опрему, бицикле и друге ствари које вам требају на путовању.
Очување унутрашњег простора-кровни кофер ослобађа унутрашњи простор возила, омогућавајући више места за путнике и удобност током путовања.
Путовања са кућним љубимцима-ако путујете са кућним љубимцима, кровни кофер може да буде користан како би се њима омогућила већа слобода кретања унутар возила.

 

Врсте кровних кофера

Постоји неколико врста кровних кофера, укључујући:
Тврди кровне кофери су најчешће израђени од пластике или метала и пружају изванредну заштиту.Тврди кофери су добар избор за путовања где је потребна заштита од воде и прашине.
Мекани кровни кофери  су лакши од тврдих и обично израђени од тканине. Идеални су за лакши терет и лако се складиште када нису у употреби.
Кровне кутије са бочним отварањем омогућавају лакши приступ пртљагу и олакшавају постављање ствари.

 

Монтажа и сигурност

Монтажа кровног кофера може да варира у зависности од модела и произвођача. Пре монтаже, пажљиво проучите упутства и обавезно се придржавајте препоручених тежинских ограничења. Такође, побрините се да су сви делови добро затегнути како бисте избегли потенцијалне проблеме током вожње.

Такође, обратите пажњу на сигурност пртљага. Употребом квалитетних каишева и бравица можете да осигурате да ваш пртљаг остане сигуран током путовања.

 

Дистрибуција тежине и аеродинамика

Када пакујете кровни кофер, важно је равномерно да распоредите тежину како би се одржала стабилност возила. Припазите да не преоптеретите кровни кофер, што може да утиче на управљање возилом и повећа потрошњу горива.
Такође, имајте на уму да кровни кофери могу да утичу и на аеродинамику возила, повећавајући отпор ваздуха и смањујући ефикасност горива. Покушајте да смањите аеродинамички отпор избором аеродинамичних кровних кутија и смањењем брзине вожње на ауто-путу.

 

Правила и закони

Пре него што се упустите у путовање са кровним кофером, важно је да се информишете о свим релевантним законима и прописима који се тичу њихове употребе како бисте били сигурни да сте у складу са свим правилима. Ограничења у вези са висином и тежином кровног кофера варирају од места до места, па је важно да будете добро упућени у локалне и међународне регулативе.

На пример, нека места могу да имају ограничења у висини кровног кофера како би се обезбедила сигурност у тунелима или под надвожњацима.

Препоручљиво је да се унапред консултујете са саобраћајним прописима и правилима за путовање у земљи или регији у којој планирате да користите кровни кофер како бисте били сигурни да ћете да се придржавате свих законских захтева. Ово ће вам помоћи да избегнете непријатне ситуације на путу и осигурате безбедност за себе и друге учеснике у саобраћају.


Кровни кофери су практичан додатак за путнике који желе више простора за свој пртљаг. Правилним избором, монтажом и сигурносним мерама, можете да уживате у додатном простору за пртљаг без компликација. Без обзира на вашу дестинацију, кровни кофери омогућавају више могућности и удобности током путовања.

 


#   аутомобили   путовање
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима