Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Славимо "Дане вишње", али са незадовољним прозвођачима и неразумно малом ценом откупа!

rssBookmark and Share

Мерошина 27.06.2016. З.С. Јужна Србија Инфо

Цена вишње ове године је 25-30 динара и са таквом ценом имамо протест великих произвођача, који савако баца мрљу на обележавање једне овако лепе манифестације као што су "Дани вишње", рекла је председник Општине Мерошина, Сања Стајић, на Облачинском језеру.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

"Произвођачи једноставно не могу да издраже са овако малом откупном ценом, кад плате берачима око 15 динара по килограму, њима практично не остаје ништа", изјавила је јуче Сања Стајић на отварању манифетсације "Дани вишње" на Облачинском језеру и додала да су велики прозвођачи одлучили да не буду део обележавања, управо због протеста изазваног незадовољством због тако мале откупне цене вишње.

Фото: Јужна Србија

Стајић каже, да то свакако баца сенку на једну овакву манифестацију која би требало да буде центар окупљања произвођача и продаваца и поручила надлежнима да преиспитају своје одлуке, а да ће локална самоуправа учинити све што је у њеној моћи, да побољша тренутну ситуација.

Традиционално, јуче су се могли видети производи од вишње у изради вештих руку домаћица и чланица удружења.  

Фото: Јужна Србија

Посетиоци су могли да уживају и у изложби најсавременијих пољопривредних машина, такмичењу у спремању и рибље чорба, а увече су бројни посетиоци су певали и играли уз музику нишке групе "Галија".

Коментара: 0


#   Јужна Србија регион   Мерошина   вишња   Сања Стајић   Облачинско језеро   локална самоуправа   Кербер   Дани вишње   рибља чорба
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима