Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Slavimo "Dane višnje", ali sa nezadovoljnim prozvođačima i nerazumno malom cenom otkupa!

rssBookmark and Share

Merošina 27.06.2016. Z.S. Južna Srbija Info

Cena višnje ove godine je 25-30 dinara i sa takvom cenom imamo protest velikih proizvođača, koji savako baca mrlju na obeležavanje jedne ovako lepe manifestacije kao što su "Dani višnje", rekla je predsednik Opštine Merošina, Sanja Stajić, na Oblačinskom jezeru.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

"Proizvođači jednostavno ne mogu da izdraže sa ovako malom otkupnom cenom, kad plate beračima oko 15 dinara po kilogramu, njima praktično ne ostaje ništa", izjavila je juče Sanja Stajić na otvaranju manifetsacije "Dani višnje" na Oblačinskom jezeru i dodala da su veliki prozvođači odlučili da ne budu deo obeležavanja, upravo zbog protesta izazvanog nezadovoljstvom zbog tako male otkupne cene višnje.

Foto: Južna Srbija

Stajić kaže, da to svakako baca senku na jednu ovakvu manifestaciju koja bi trebalo da bude centar okupljanja proizvođača i prodavaca i poručila nadležnima da preispitaju svoje odluke, a da će lokalna samouprava učiniti sve što je u njenoj moći, da poboljša trenutnu situacija.

Tradicionalno, juče su se mogli videti proizvodi od višnje u izradi veštih ruku domaćica i članica udruženja.  

Foto: Južna Srbija

Posetioci su mogli da uživaju i u izložbi najsavremenijih poljoprivrednih mašina, takmičenju u spremanju i riblje čorba, a uveče su brojni posetioci su pevali i igrali uz muziku niške grupe "Galija".

Komentara: 0


#   Južna Srbija region   Merošina   višnja   Sanja Stajić   Oblačinsko jezero   lokalna samouprava   Kerber   Dani višnje   riblja čorba
@


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}